Candidatul independent Mircea Geoană: Decizia Curții deja produce efecte, ne arată că avem în față o situație modificată democratic și un sentiment de blat generalizat

Publicat: 08 10. 2024, 19:25
Sursa foto: Mircea Geoană / Facebook

Mircea Geoană, candidatul independent la Președinția României, consideră că decizia Curții Constituționale cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă ,,deja produce efecte” și are consecințe care ne arată ,, o situație modificată democratic și un sentiment de blat generalizat”.

De asemenea, Geoană susține că decizia arată ,,sentimentul de blat politic între Ciucă și Ciolacu, Ciolacu și Simion, iar sentimentul acesta corodează grav sistemul nostru democratic și sistemul nostru instituțional”.

Mircea Geoană subliniază faptul că și în viitor putem asista la situații similare. ,,Poate alții în viitor sunt pasibili, pe cale de consecință, pe jusiprudența Curții, să fie eliminați pentru funcția de Președinte sau pentru alte funcții în România”. Totodată, Geoană atrage atenția asupra faptului că ,, în spatele acestei chestiuni se află o politizare și un fel de blat politic între Ciolacu și Simion, Ciolacu nu are altă șansă să câștige Președinția decât dacă intră cu domnul Simion în turul 2. Nu are altă variantă și el știe acest lucru.”

Geoană: Românii știu că statul român este hiperpolitizat, că partidele politice politizează până la refuz statul român

Candidatul independent, Mircea Geoană a nuanțat faptul că românii nu mai au încredere în instituțiile statului pentru că sunt conștienți că statul este ,, hiperpolitizat, că partidele politice politizează până la refuz statul român, de foarte multe ori cu oameni incompetenți ceea ce conduce la corupție, la lipsă de încredere în instituții”.