Când va fi în vigoare noua lege a pensiilor? Marcel Ciolacu: „Pensiile mici vor fi mărite primele”

Când va fi în vigoare noua lege a pensiilor? Marcel Ciolacu: Pensiile mici vor fi mărite primele
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat luni, într-un interviu pentru Antena 3 CNN că și-ar dori ca Legea pensiilor să fie în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Premierul a subliniat că mai întâi vor fi majorate pensiile mici. Acesta a mai spus că nu vor fi mărite cu același procent toate pensiile:

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor

„Atât noi, cât și Comisia Europeană considerăm că sunt inechități foarte mari între pensiile foarte mici și pensiile mari și se caută un echilibru social. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, de la 1 ianuarie 2024, ea să fie în vigoare.

Avem aceeași viziune cu Comisia privind pensiile generale și vom merge până la sfârșitul anului, astfel încât la anul să avem o nouă lege a pensiilor cu adevărat. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite.

Nu putem mări cu același procent pensiile mici și pensiile mari. Minimul de procent va fi reprezentat de inflația din anul respectiv”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Despre majorarea pensiilor a vorbit și  ministrul Marcel Boloș care a afirmat că suma totală a majorării va fi de cel puțin 16 miliarde de lei, cu o creștere medie de 14%.

Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”, a declarat, recent, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Boloş a afirmat că data propusă pentru aplicarea noilor majorări este 1 ianuarie 2024. În același timp, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că ajustările vor fi personalizate, iar un segment de pensionari va beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, ajungând până la o majorare de 30%, scrie Ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)