Când va fi adoptat bugetul României pe 2021. Anunțul premierului Florin Cîțu

Publicat: 01 02. 2021, 13:27
FOTO: Facebook: Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că proiectul de buget mai întârzie „un pic”, pentru că așteaptăde la miniștri proiectele de refome, în funcție de care vor fi alocați banii în 2021. „Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept că văd reformele care vin, vom forța aceste reforme, dacă nu vin, prin limitele din buget”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat când va fi adoptat bugetul

Premierul Florin Cîțu a vorbit luni depre adoptarea bugetului pe anul 2021, precizând că, în acest an cheltuielile care se duc spre sectorul public vor fi legate de reformă și că niciun ban nu va fi alocat dacă nu vor exista aceste reforme:

“În acest moment prioritatea este bugetul pentru 2021. Întârzie puțin pentru că am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru. Subvențiile sau cheltuielile care se duc către sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reformă. Nu se duce niciun ban, către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reformele care vin. Vom forța aceste reforme. Anul 2021 este anul reformei. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac chete și vor avea de câștigat doar șmecherii. Acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare. Banii se vor duce către companii care vor arăta programe de reformă și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Prim-ministrul a subliniat, de asemenea, că bugetul nu va fi adoptat în ședința de guvern de marți:

“Bugetul nu o să fie adoptat mâine în ședința de guvern. S-ar putea adopta săptămâna aceasta sau în prima zi, săptămâna viitoare.Deci în zilele următoare, nu mâine”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Liderii liberali se reunesc, astăzi, in ședința de partid ca să discute despre proiectul de buget pentru 2021. Guvernul caută soluții pentru deficitul de 7%. Tot în cursul zilei de astăzi va avea loc și o ședința a coaliției, penmtru a discuta despre bugetul pentru anul acesta.

Ședința urmează să înceapă în jurul orei 10.00, iar prioritatea zero este cea a bugetului de stat pe anul 2021. Este un subiect controversat, având în vedere că bugetul ar fi trebuit să fie deja gata. Săptămâna trecută, au primit inclusiv un temen limită din partea președintelui, ca bugetul să fie gata în două săptămâni de la momentul respectiv, adică cel mult până la data de 10 februarie.

Bugetul de stat pe 2021, prioritar în ședința PNL

Bugetul trebuie să fire prezentat de Executiv în Parlamentul României. Vor fi cu siguranță discuții legate de modul în care vo fi împărțiți banii, pentru că toți miniștrii își doresc un buget cât mai generos pentru Ministerele lor.

Totodată, reamintim că Senatul și Camera Deputaților se întrunesc în prima sesiune ordinarădin acest an, iar bugetul de stat pentru 2021 și bugetul de stat pentru asigurări sociale sunt una dintre principalele teme care vor urma să fie dezbătute în plen.