Camera Deputaţilor respinge ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma

Publicat: 17 02. 2014, 18:35
Foto: max-media.ro

Camera Deputaţilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

222  de deputați au votat împotriva cererii Ministerului Justiției referitoare la cererea de încuviințare a arestării preventive, în timp ce doar 105 au votat favorabil.

Anterior, comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz negativ încuviințării arestării parlamentarului Vlad Cosma.

Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

În cadrul comisiei juridice, liberalii au fost singurii care au votat la vedere, restul deputaţilor alegând votul secret.

Deputatul PSD le-a spus, luni, în plen, parlamentarilor că faptul că el a fost interceptat încă din 2012 certifică că şi ei au mandat de interceptare, că sunt priviţi ca şi el ca un pericol social şi că, probabil, anul acesta vor fi mulţi dintre ei în situaţia sa.

Dosarul în care Vlad şi Mircea Cosma sunt puşi sub urmărire penală a fost deschis de DNA Ploieşti în decembrie, în urma denunţului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Răzvan Alexe. Atunci, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a şi fost arestat preventiv în acest dosar.

Marţi, preşedintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reținut de procurorii DNA Ploieşti pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar ulterior, pentru că avea tensiune foarte mare, a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, unde a fost internat în secţia de Cardiologie până miercuri la prânz, când a fost dus la instanţa supremă. Cosma a fost adus cu ambulanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), el având o perfuzie la o mână şi fiind însoţit de managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, medicul Daniel Nicolae, care i-a ţinut perfuzia.