Camera Deputaților a adoptat proiectul privind plata rovinietei pentru ziua în curs până cel târziu la ora 24 a zilei următoare. Inițiativa îi aparține lui Sorin-Dan Moldovan (PNL)

Publicat: 08 10. 2024, 14:19
Actualizat: 08 10. 2024, 14:20
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaților a adoptat proiectul care le va permite șoferilor să plătească rovinieta pentru ziua în curs până cel târziu la ora 24 a zilei următoare, a anunțat deputatul PNL Sorin-Dan Moldovan, autorul inițiativei, marți, într-un comunicat de presă.

„Astăzi, 08 octombrie, plenul Camerei Deputaților a adoptat cu, 264 de voturi pentru, 0 contra și 0 abțineri, propunerea legislativă prin care dăm posibilitatea conducătorului auto să plătească rovinieta pentru ziua în curs până cel tarziu la ora 24 a zilei următoare”, se arată în comunicatul liberalului.

Sorin Moldovan (PNL), despre proiectul privind plata rovinietei

Sorin Moldovan spune că „nu sunt puțini șoferii care fie din neatenție sau garbă au folosit drumurile naționale fără să plătească taxa de drum și s-au trezit cu amenda acasă”.

„Practic, Legea nr. 226/2023 nu aducea nicio schimbare privind modul în care se realiza plata rovinietei pentru utilizatorul de autovehicul care, din diferite motive, a uitat să își plătească rovinieta și care este amendat automat, fără a avea posibilitatea de a remedia această situație care are la bază neatenția și nu rea-credința utilizatorului”, a adăugat liberalul.

„Pentru aceste situații am depus acest proiect. O astfel de măsură vine în ajutorul cetățenilor corecți care au fost neatenți, și ar reprezenta încă un pas în direcția corectă privind plata rovinietei, după implementarea sistemului de plată online. Fiind vorba despre o modificare adusă unui proiect care intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2026, plata retroactivă se va putea realiza începând cu 1 ianuraie 2026, ceea ce mă “obligă” să încep discuțiile cu cei de la Ministerul Transporturilor pentru a găsi o soluție pentru anul 2025”, a continuat el.

„Le mulțumesc colegilor deputați din Comisia pentru transporturi pentru raportul favorabil, Ministerului Transporturilor pentru susținerea demersului meu și tuturor colegilor care astăzi au votat pentru această inițiativă”, a mai spus Sorin-Dan Moldovan.