Călin Popescu-Tăriceanu: Va trebui să ne despărţim de PSD, suntem partide cu profile ideologice diferite

Călin Popescu-Tăriceanu: Va trebui să ne despărţim de PSD, suntem partide cu profile ideologice diferite
Foto: livenews.ro

Uniunea Social Liberală este o alianţă electorală, nimic mai mult, iar zilele ei ar putea fi numărate, a declarat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian.

Dacă primul crede că cele două partide nu pot merge umăr la umăr din cauza ideologiei, Vosganian e de părere că, la un moment dat, PNL va scăpa de „psihoza de partid mic” şi nu va mai face astfel de alianţe.

”La un anumit moment, va trebui să ne despărţim pentru că suntem partide cu un anumit profil ideologic şi fiecare partid aspiră să obţină în final votul majoritar al cetăţenilor pentru a-şi pune programul în practică fără a face compromisuri” a spus Tăriceanu.

Ideologia, dar şi scopul suprem al unui partid – majoritatea parlamentară obţinută prin propriile puteri, sunt motivele pentru care Călin Popescu Tăriceanu crede că PNL va renunţa la alianţa cu PSD. Părere împărtăşită şi de vicepreşedintele liberalilor, Varujan Vosganian.

”PNL trebuie să iasă din psihoza partidului mic, dimensiunile sale fiind dimensiuni de segment strâmt, trebuie să înceapă să-şi gândească existenţa dincolo de ciclurile electorale. Un partid devine parte a destinului ţării sale în clipa în care trece frontiera dintre spaţiul politic şi spaţiul civic şi devine parte a societăţii civile” a spus vicepreședintele PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`