Tăriceanu a ajutat-o pe „Blonda de la Transporturi” să ajungă secretar de stat la Ministerul de Externe. Fulminanta ascensiune a Mariei Magdalena Grigore

Publicat: 19 07. 2018, 22:03
Foto: Obiectiv.info

Maria Magdalena Grigore, o protejată a lui Călin Popescu Tăriceanu, cunoscută și ca „blonda de la Transporturi”, a ajuns secretar de stat în Ministerul de Externe.

Grigore a fost numită, în 2017, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. De la transporturi până în diplomație n-a fost decât un pas. Și asta cu sprijinul liderului ALDE, informează Adevărul.

Maria Magdalena Grigorese poate lăuda că a ajuns membru în Consiliul de Administraţie al Tarom încă din vremea studenției. A primit, ce-i drept, ajutor din partea lui Ludovic Orban, atunci ministru al Transporturilor.

În 2008, la un an de la terminarea facultăţii, conducerea liberală a CNADNR, actual CNAIR, a numit-o şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, care administra aproximativ 2.500 de kilometri de drumuri naţionale.

Ulterior, ea a trecut de la PNL la ALDE și așa a ajuns secretar de stat la Ministerul Transporturilor, când Sorin Grindeanu era premier.