Călin Popescu Tăriceanu: În PNL constat un deficit de democracție și dezbatere

Publicat: 24 04. 2013, 21:12
Foto: B1 TV

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 TV, că în PNL există un deficit de democrație și dezbatere.

Întrebat cum vede partidul în prezent, liberalul a răspuns: „În PNL constat un deficit de democracție și dezbatere. Deficit de democratie pentru că în opinia mea, un partid democratic trebuie să conțină mai multe puncte de vedere, trebuie să fie un partid al incluziunii și nu al excluderii. Nu trebuie să ne mirăm că încet încet o să apară inițiative care o să încerce să facă dezbateri în afara partidului”.

El a mai spus că partidul nu poate să meargă pe o linie dictată de o majoritate care neglijează minoritatea.

„Un partid cu cât reuseste să stimuleze debazterile interne devine mai puternic și mai unit, în mod paradoxal, pentru că oamenii aia se simt părtași la luarea unei decizii. Un partid modern nu poate să meargă pe o linie dictată de o majoritate care neglijează minoritatea”, a mai spus Tăriceanu.

„Ce se întâmplă în PNL acum este marca prezenței la guvernare, există o anumită dedicație, preocupare pe aspectele guvernării. Foarte mulți colegi din PNL sunt convinși că cel mai important scop este câștigarea alegerilor prezidențiale. Care este avantajul dacă din 2014 dă președintele României. Este un avantaj în sensul percepției publice. Și după aceea? Ce urmează? Cel mai important este postul de prim-ministru pentru proiectele noastre”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă PNL câștigă fiind în USL, Tăriceanu a răspuns: „Nu știu. PNL la 20% nu pare să înregistreze vreun progres, după cum nici PSD nu pare. Cred în necesitatea demonstării față de electorat că 2 partide își asumă pe deplin responsabilitățile și își duc la îndeplinire angajamentele”.

Tăriceanu: PNL are deficit de democrație

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: