Călin Popescu Tăriceanu: Este o glumă că Victor Ponta ar putea fi implicat în întârzierea curselor TAROM

Publicat: 07 04. 2015, 16:54
Foto: B1 TV

După ce zeci de parlamentari PNL, blocați pe aeroporturi, l-au acuzat pe Victor Ponta că ar fost implicat în întârzirea curselor TAROM care au adus parlamentarii din ţară la Bucureşti pentru a participa la şedinţa Parlamentului, președintele Senatului, Călin Călin Popescu Tăriceanu, a spus, marţi, că această afirmație este o „glumă”, informează Mediafax.

„Este o glumă”, a spus Tăriceanu întrebat în legătură cu comunicatul PNL.

„PNL suspecteză că PSD şi Victor Ponta se folosesc de instituţiile statului pentru a împiedica Opoziţia să fie prezentă la o dezbatere capitală pentru Statutul senatorilor şi deputaţilor”, se arată într-un comunicat de presă al liberalilor.

„PNL cere premierului Victor Ponta să lămurească, public, situaţia curselor TAROM prin care zeci de senatori şi deputaţi au fost impiedicaţi să ajungă la Parlament, unde trebuie să se discute modificarea Statutului parlamentarilor. PNL solicită ca astăzi, în cel mai scurt timp, Statutul să fie supus modificării în plenul Parlamentului, astfel încât senatorii şi deputaţii Opoziţiei să poată contracara eventualele derapaje ale PSD”, au mi trasmis liberalii.

Senatoul PNL Cristian Bodea, ajuns cu întârziere la București, a cerut și el explicații de la Ponta.

„Domnul Ponta să ne explice. Ne pregătim de o catastrofă aviatică, avem probleme cu avioanele, sau a fost o manevră politică”, a spus senatorul PNL, când a ajuns la București.

Şedinţa Parlamentului s-a desfăşurat cu 304 parlamentari care şi-au înregistrat prezenţa, fiind asigurat cvorumul.

Zeci de parlamentari PNL au așteptat ore bune pe aeroporturile din Timișoara și Iași, pentru că avioanele TAROM au avut întârzieri mari din cauza unor verificări tehnice suplimentare. (Detalii AICI)