Tăriceanu: Așa-zisa luptă împotriva corupției e o luptă pentru putere. Are un efect pervers, pentru că dă românilor impresia că toți politicienii sunt corupți. Voi continua demersurile începute cu PSD (VIDEO)

Tăriceanu: Așa-zisa luptă împotriva corupției e o luptă pentru putere. Are un efect pervers, pentru că dă românilor impresia că toți politicienii sunt corupți. Voi continua demersurile începute cu PSD (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că DNA, prin încercarea de a începe urmărirea sa penală într-un nou dosar, vrea să-l intimideze, pentru ca el să renunțe la planurile de reformare a justiției. Liderul ALDE a mai spus că lupta împotriva corupției din ultimii ani a fost, de fapt, o luptă pentru putere și influență, dusă de oameni care ignoră voturile românilor. El a mai afirmat că efectul acestei lupte este pervers, deoarece duce la pierderea încredererii românilor în instituțiile statului. Din cauza celor care pretind că luptă împotriva corupției, susține Tăriceanu, cetățenii au ajuns să creadă că toți politicienii sunt corupți.

”Are un scop bine definit să mă intimideze pe mine în această luptă pe care am declanșat-o cu 4 ani în urmă, pentru a semnala excesele și gravele abuzuri care s-au petrecut în justiție. De asemenea, acest demers are menirea de a amplifica confuzia care domnește azi în societate, între cetățeni, care cu greu mai pot să distingă ceea ce e corect de ceea ce e incorect, ce e bine de ce e rău. Sigur că acest demers are un efect pervers, pentru că el stimulează neîncrederea în instituții și acest lucru e cel mai grav. Dă impresia oamenilor că Parlamentul e mobilat de oameni care sunt toți corupți, că Guvernul e incapabil, că primarii nu conduc localitățile decât spre beneficiul propriu. Sigur că atunci concluzia care vine în mod firesc e ”nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de 100 de procurori vânjoși și 200 de ofițeri cu ochii albaștri și decid ei cine e bine să conducă România și cine nu, în pofida voturilor date de cetățeni? lăsați că facem noi curățenie, îi dăm la o parte pe unii și-i punem pe ai noștri să conducă țara”. Asta a fost esența demersului făcut în ultimii 10 ani de așa-zisele instituții care combat corupția. De fapt, corupția a fost paravanul în spatele căruia s-a desfășurat o aprigă luptă pentru putere și influență.

Nu mă intimidează acest demers, nu abandonez lupta pe care am început-o pentru o justiție corectă, care să se bazeze numai pe lege. Voi continua demersuri pe care le-am întreprins împreună cu colegii mei pentru reformarea justiției”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie