Câciu spune că nu a fost amânată trimiterea la Comisie a planului pe 7 ani de reducere a deficitului: „Nu înţeleg această fugă de responsabilitate, probabil e din consultanţa politică a unora” (VIDEO)

Câciu spune că nu a fost amânată trimiterea la Comisie a planului pe 7 ani de reducere a deficitului: „Nu înţeleg această fugă de responsabilitate, probabil e din consultanţa politică a unora” (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Câciu (PSD), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a negat, miercuri, informațiile apărute în spațiul public, conform cărora planul pe 7 ani de reducere a deficitului bugetar nu va mai fi trimis Comisiei Europene până pe 15 octombrie, cum fusese stabilit inițial. Câciu a spus că angajamentul va fi respectat, dar a invocat și o „teamă de asumare” și „fugă de responsabilitate”.

Câciu, despre planul de reducere a deficitului

„România are nevoie de un plan pe 7 ani, că are cheltuieli de investiţii foarte mari, pe care nu cred că cineva vrea să le amâne sau să le anuleze. Probabil că există, în zona politică, această teamă de asumare”, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de guvern.

Acesta a precizat că planul va fi unul generic inițial și va include reforme prevăzute deja în PNRR.

După trimiterea planului, vor urma negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene care pot dura până în aprilie 2025, când va fi ultima ajustare din partea Comisiei privind toate statele membre: „Nu e România singura ţară într-o procedură de deficit excesiv şi atunci va fi un assessment făcut în ECOFIN, probabil că în aprilie, că trebuie să se închidă deficitele ESA din toate ţările membre, care sunt comunicate la finele lui martie”.

Câciu, despre efortul de reducere a deficitului: Nu înţeleg această fugă de responsabilitate

„Din ce ştiu şi din ce se va întâmpla – sper să se întâmple, că cred că suntem o coaliţie de oameni responsabili – până în 15 octombrie acest plan va fi pus pe masa coaliţiei, aprobat şi trimis la Comisie. (…)

Câteodată, intrarea în normal e ceva senzaţional, că lumea s-a dezobişnuit de normal. Noi, ca politicieni, trebuie să ne asumăm, împreună cu mediul de afaceri, mediul social, că vom face aceste lucruri. (…)

Nu înţeleg această fugă de responsabilitate, probabil e din consultanţa politică a unora. Sper să nu avem această problemă”, a mai declarat ministrul Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Reacția unui influencer din Serbia, după ce a gustat faimoșii mici de la Obor: „Asta e cu adevărat o experiență românească…”
21:55 - Tinerii pleacă tot mai târziu din casa părinților. Care este motivul
21:46 - Simona Spătaru (USR), despre Nicolae Ciucă: E un candidat care nu pare a fi niciodată implicat. O să asigure același fel de mandat pe care l-a exercitat și Iohannis, destul de șters, lipsit de viziune, de ideile proprii (VIDEO)
21:32 - Cristina Trăilă: Cred că Nicolae Ciucă este președintele de care are nevoie România. Peste 1,6 milioane de semnături strânse pentru susținerea candidaturii sale reprezintă un semnal clar în acest sens (VIDEO)
21:28 - Salina Turda se extinde. Va avea lifturi panoramice, alei suspendate și râuri articiale
21:27 - Ilie Năstase, declarație fără precedent despre Simona Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? E o mare greșeală!”
21:20 - Karmen face noi declarații despre divorț. Cum răspunde artista zvonurilor despre relația cu BDLP
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg