Câciu: Anul acesta, gaura din buget e mai mare decât cea din 2023, dar e mai sustenabilă. Mulți bani s-au dus în investiții

Câciu: Anul acesta, gaura din buget e mai mare decât cea din 2023, dar e mai sustenabilă. Mulți bani s-au dus în investiții
Adrian Câciu (PSD), ministrul de Finanțe. Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Câciu (PSD), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat, marți, că gaura din bugetul statului e anul acesta mai mare decât cea de anul trecut, dar consideră că este mai sustenabilă. Ministrul a ținut să precizeze că o sumă considerabilă de bani din bugetul țării a mers în investiții. În opinia sa, avem șanse să terminăm 2024 cu un deficit de 6,2 – 6,3%, sub cea a prognozat Comisia Europeană.

Adrian Câciu, despre deficitul bugetar pe 2024

„Dacă mă raportez la structura deficitului, spun că suntem mai sustenabili decât anul trecut. Deși nominal gaura e mai mare, ea e mai sustenabilă.

Anul trecut, la șase luni, partea de investiții era aproape de 60% din total deficit. Acum e 80% din total deficit. La final de an e preconizat ca investițiile, ca și anul trecut, să depășească deficitul, adică valoarea investițiilor să fie undeva la 120 de miliarde, iar deficitul la 90. (…)

Aprecierea mea e că, la modul cum lucrurile sunt așezate, putem să ne închidem pe un deficit de 6,2 – 6,3%, față de prognoza Comisiei care Europene de 6,9%”, a explicat ministrul Adrian Câciu, pentru Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”