Buzoianu (USR): Am depus cerere la Comisia de Mediu să chemăm în audiere reprezentantul Apele Române, să dea explicații pe subiectul inundațiilor (VIDEO)

Publicat: 18 09. 2024, 20:10
Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR Diana Buzoianu a declarat miercuri, pentru B1 TV, că a depus cerere la Comisia de Mediu pentru a fi audiat reprezentantul Apele Române pe subiectul inundațiilor. Buzoianu a precizat că românii trebuie să știe cum e posibil ca în 2024 comunitățile să nu fie protejate de viituri.

Diana Buzoianu, reacție în cazul inundațiilor din Galați și Vaslui

„Eu personal am depus azi cerere la Comisia de Mediu să chemăm în audiere reprezentantul Apele Române, să vină să ne explice cum e posibil ca în anul 2024 să nu avem diguri autorizate, baraje care au fost puse și care au avut lucrări de întreținere…”, a declarat Diana Buzoianu, în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Aceasta a reproșat apoi autorităților că știau că există risc de inundații și n-au făcut nimic: „Toată lumea a primit această notificare, erau anunțate ciclon, cod portocaliu și cod roșu cu o zi înainte, deci toată lumea a primit această anunțare că urma să se întâmple un astfel de fenomen meteo”.

Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: A mințit

De altfel, Elena Lasconi, lidera USR şi candidata partidului la prezidențiale, l-a acuzat direct pe premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, că știa de riscul de inundații și nu a făcut nimic, apoi a și mințit că nu avea de unde să știe.

„Spunea Ciolacu că nu știa, că nu preconiza c-o să fie inundații. Ei bine știa toată țara, s-a spus la televizor că vor fi ploi în zona respectivă. Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am aici o dovadă că Ciolacu, care se vrea președintele României, a mințit. E un articol din Adevărul din 10.11.2011, în care spune: ”Situație alarmantă. Barajele șubrede amenință 30.000 de gălățeni, cel puțin 12 baraje din județul Galați au fisuri periculoase (…)”.

În 2010, a murit o persoană, sinistrați – 5.000. În 2013 – 11 persoane decedate, sinistrați – 8.000. Cum să spui chestia asta? Cum să minți în halul ăsta?”, a declarat Elena Lasconi, pentru B1 TV.