Bugetul Capitalei, votat în lipsa lui Sorin Oprescu. Consilierii PDL: Proiectul de buget propus de primar este nerealist și umflat

Publicat: 24 03. 2012, 11:07
Foto: B1 TV

Bugetul Bucureştiului a fost votat, în lipsa lui Sorin Oprescu. Şedinţa nu a fost una liniştită. Consilierii locali s-au certat chiar de la începutul întâlnirii. Proiectul autostrăzii suspendate a fost prezent pe ordinea de zi şi a fost respins a doua oară.

Consilierii PDL consideră că bugetul de 1 miliard de euro, propus de Sorin Oprescu este nerealist şi umflat. Ei sunt de părere că dacă proiectul va fi votat, la finalul anului, o rectificare de buget va avea loc şi bucureştenii ar putea rămâne fără subvenţiile la caldură.

„Vreau să se înțeleagă de toată lumea că construcția acestui buget nu este una politică și nu favorizează o parte sau alta.

Prin Mircea Raicu, consilierii PDL au cerut un buget cu 10% mai mic. „Bugetul pe care îl estimăm este undeva sub 1 miliard de euro”, spune viceprimarul Capitalei.

După ce am aprobat bugetul, fără să schimbăm o virgulă în 2003, am început și noi să ne punem întrebări. Primele întrebări care au apărut pe transporturi. Masterul de circulație prevedea 6 lucrări mari și late, pe care trebuia sa le faceți pe inelul de circulație .. nu ați început niciuna”, s-a adresat consilierul PDL Romeo Pop primarului și echipei sale.

La polul opus consilierii PSD și-au declarat susținerea față de proiectul de buget propus de edilul Capitalei.

Până la urmă, consilierii PDL ar fi de-acord cu bugetul propus de Sorin Oprescu cu următoarele amendamente: Bugetul ALPAB-ului să scadă de la 125 de miloane la 70 de milioane, al RATB-ului să scadă de la 52 la 38 de miloane, al RADET-ului să crească de la 70 la 91 de milioane, iar la poliția locală să crească de la 36 de milioane la 47 de milioane.

În cele din urmă, bugetul general al Capitalei pe 2012 a fost votat, vineri, de către 28 de consilieri ai PDL, PNG și PRM, deoarece primarul general Sorin Oprescu și grupul USL din consiliu s-au retras de la ședință în semn de protest, nefiind de acord cu cele aproximativ 30 de amendamente formulate de consilierii locali.