Budăi, despre legea pensiilor speciale: „Marţi vom avea o ultimă discuţie cu reprezentanții Comisiei Europene, apoi vom şti exact ce avem de făcut” / Ultima variantă în analiză

Budăi, despre legea pensiilor speciale: „Marţi vom avea o ultimă discuţie cu reprezentanții Comisiei Europene, apoi vom şti exact ce avem de făcut” / Ultima variantă în analiză
Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii. Sursa foto: Marius Budăi / Facebook

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat că marți va avea loc o ultimă discuţie cu Comisia Europeană pe tema legii pensiilor speciale, apoi vor ști exact ce au de făcut. El a mai afirmat că reprezentanții Comisiei au admis că s-au făcut lucruri bune cu această reformă, dar „mai sunt trei mici ajustări care trebuie realizate”.

Budăi, despre reforma pensiilor speciale

Întrebat dacă până la 1 iulie va fi adoptată în Parlament legea pensiilor speciale, Marius Budăi a răspuns: „Cu siguranţă trebuie să reuşim. Mai avem câteva lucruri de armonizat. Tot weekendul am ţinut legătura cu Comisia Europeană. Mâine vom mai avea o ultimă discuţie, după care ştim exact ce avem de făcut”.

Potrivit ministrului, Comisia a recunoscut lucrurile bune făcute până acum cu această reformă, dar „mai sunt trei mici ajustări care trebuie realizate”. Budăi a susținut că toate aceste ajustări vor fi gata mâine.

„Vorbim de impozitare pe un prag mai mic. Până acum s-a propus un impozit de 30% ce depăşeşte salariul mediu brut pe economie cunoscut şi utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Ultima variantă este cu 15%, dar cu un prag mai coborât şi anume la salariul mediu net, nu brut.

Mai este un aspect legat de anumite salarii care se dădeau funcţionarilor publici şi parlamentari la data pensionării – dispar şi acelea.

Şi încă o intrare etapizată în vigoare asupra a ceea ce înseamnă perioada de activitate, raportarea la o anumită perioadă de activitate s-au solicitat încă câte o lună în plus la fiecare şase luni din primii cinci ani”, a explicat ministrul Muncii la Prima News, potrivit News.ro.

Întrebat dacă au făcut simulări pe acest impozit de 15% şi cu cât ar scădea venitul unui fost magistrat, Budăi a răspuns: „S-au făcut simulări, dar nu vor scădea veniturile pentru magistraţii, de exemplu, care depăşesc venitul avut în activitate, va scădea prin acea recalculare şi prin această impozitare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)