Bucureşti: Incendiu puternic la o fabrică dezafectată din apropierea Morii lui Assan. Flăcările au fost stinse de un elicopter (VIDEO)

Bucureşti: Incendiu puternic la o fabrică dezafectată din apropierea Morii lui Assan. Flăcările au fost stinse de un elicopter (VIDEO)

UPDATE: Incendiul a fost stins cu ajutorul unui elicopter, la circa două ore de la izbucnirea sa.

Un incendiu puternic a curpins, joi, o fabrică de ulei dezafectată din complexul Moara lui Assan, din sectorul 2 al Capitalei.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București a declarat că se acționează cu trei autospeciale. De asemenea, o ambulanță SMURD se află la fața locului, un echipaj de descarcerare și o mașină pentru acces la înălțime.

Zona este greu accesibilă pentru pompieri, iar flăcările s-au ridicat deja la peste 3 de metri.

Clădirea, înaltă de circa 30 de metri, era părăsită, iar în momentul producerii accidentului nu a fost identificată nicio persoană nici în interiorul acesteia, și nici în imediata apropiere, a mai precizat Danie Vasile.

Incendiu în apropierea Morii lui Assan

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_20027').select();" id="embed_text_20027" />

Moara lui Assan, monument istoric construit în anul 1835, a fost afectată în repetate rânduri de incidente asemănătoare, care i-ai accentuat starea de degrdare.

Cele mai recente și mai grave distrugeri s-au produs în 2008, când un incendiu mai puternic decât cel de joi a distrus 90% din corpul unei clădiri secundare, și în ianuarie 2012, când perete și acoperișul  corpului principal al complexului s-au prăbușit.

Deși se cunoaște situați deplorabilă a monumentului, autoritățile întârzie să ia măsuri în această privință, fie  măcar pentru securizarea zonei. Oamenii străzii își fac frecvent adăpost printre ruine și tot ei sunt principala cauză a distrugerilor.

De altfel, este foarte posibil ca incendiul de joi să fi fost provocat tot de aurolaci, care până la sosirea autorităților au fugit.

Flăcări de trei metri la Moara lui Assan

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_20030').select();" id="embed_text_20030" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`