Bucura Oprescu, ministrul Muncii, despre azilele groazei: Am tăiat în carne vie şi, acolo unde vom găsi nereguli, vom continua să facem lucrul acesta

Publicat: 24 07. 2023, 23:55
Foto: Simona Bucura-Oprescu / Facebook

Simona Bucura Oprescu (PSD), ministrul Muncii, a declarat, luni, că a „tăiat în carne vie” în scandalul ororilor din azile. Social-democrata a mai afirmat că până la finele lunii august va veni cu o nouă lege a asistenței sociale.

Bucura Oprescu, despre reacția sa la problemele din azile

„Am tăiat în carne vie şi, acolo unde vom găsi nereguli, vom continua să facem lucrul acesta, dar având foarte mare grijă. Unu – ca de fiecare dată să punem interesul persoanei şi mă refer la beneficiar, la vârstnici înainte. Doi – în toată această nebunie, să nu pierdem din vedere că sunt şi locuri în care astăzi îmi spuneau cei de la ANPIS, au fost aici, la un cămin, în Bucureşti, de bune practici, dar reforma reală vine din altă parte”, a declarat Simona Bucura Oprescu la Digi24, potrivit News.ro.

Aceasta a precizat apoi că, la solicitarea premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, până la 31 august Ministerul va veni cu o nouă lege a asistenţei sociale, prin care vor fi impuse noi standarde. De asemenea, prin noua lege, acreditarea și licențiere căminelor nu vor mai putea fi făcute fără vizite în teren, iar licențieri provizorii nu vor mai exista.

Întrebată dacă vor mai fi demiteri, Bucura Oprescu a răspuns că deja au fost la ANPIS şi vor mai fi și altele dacă va fi cazul: „Evaluăm exact fiecare situaţie şi în funcţie de rezultatele pe care le avem, suntem intransigenţi cu cei care au folosit nevoia oamenilor, nevoile oamenilor pentru a se îmbogăţi”.