BPN al PNL a dat undă verde pentru flexibilizarea mandatului de negociere. Florin Cîțu: Echipa de negociere, condusă de președintele partidului (VIDEO)

Publicat: 02 11. 2021, 20:44
Actualizat: 02 11. 2021, 21:09
Foto: Facebook @ Florin Cîțu

Biroul Politic Național al PNL a adoptat, marți seară, propunerea Biroului Executiv de a flexibiliza mandatul de negociere cu forțele democratice pentru a forma o majoritate parlamentară, a anunțat Florin Cîțu, după ședința liberalilor din această seară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

BPN al PNL a dat undă verde pentru flexibilizarea mandatului de negociere, a anunțat Florin Cîțu

Echipa de negociere va fi condusă chiar de președintele PNL, Florin Cîțu, iar în ea se vor regăsi cei patru prim-vicepreședinți (Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Lucian Bode) și secretarul general al partidului (Dan Vîlceanu).

„În ședința Biroului Politic Național din această seară a Partidului Național Liberal a fost adoptată propunerea BEX de flexibilizare a mandatului pentru negocieri cu forțele democratice din Parlamentul României. Echipa de negociere este condusă de președintele partidului și din ea fac parte cei patru prim-vicepreședinți și secretarul general. Au fost două abțineri – în rest, acesta a fost votul”, a precizat președintele PNL.

Florin Cîțu a subliniat că liberalii doresc să construiască guvernarea în jurul PNL.

„Astăzi am flexibilizat două decizii – decizia de a putea să mergem la guvernare cu cei de la USR și o altă decizie, pe care o luasem în Consiliul Național, de a nu guverna cu PSD. Deci avem două decizii pe care le-am flexibilizat. Rămâne decizia pe care o are Partidul Național Liberal, și astăzi nu am discutat despre ea, ca premier să președintele partidului, dar la negocieri vom merge cu propunerea ca premierul să fie al PNL. După aceea vom discuta mai departe, în funcție de negocieri”, a adăugat liberalul.