Bogdan (PNL): Zic, ”domne, ne-au luat străinii banii”. Păi nu v-au luat, mă, străinii banii. Petrom l-a dat tătucul vostru Adrian Năstase. BCR-ul l-a vândut tătucul vostru Tăriceanu (VIDEO)

Publicat: 07 04. 2019, 23:49

Rareș Bogdan, figura centrală a listei PNL pentru alegerile europarlamentare, a explicat că retorica social-democraților, potrivit căreia „ne-au luat străinii banii”, nu are o bază solidă, din moment ce cele mai controversate afaceri din România au fost făcute tot de oameni apropiați de PSD, printre care fostul președinte de partid Adrian Năstase sau Călin Popescu-Tăriceanu, actualul partener de guvernare.

„Zic, «domne, ne-au luat străinii banii». Păi nu v-au luat, mă, străinii banii. Că Petroml-au dat tătucul vostru Năstase și cu Dan Ioan Popescu. Tătucii ăstora au dat Petrompe bani de nimic OMV-ului. Iar BCR nu l-a vândut, mă, Rareș Bogdan sau Silviu Mănăstire, sau Emilia Șercan, că l-a vândut tătucul vostru Tăriceanu. Iar Sterlingnu l-a amanetat unul dintre cameramanii noștri, ci domnul Tăriceanu. VA TECHnu l-am retehnologizat noi la Porțile de Fier! Vânzarea de Citroen nu a făcut-o decât tot Tăriceanu”, a spus Rareș Bogdan, pentru B1 TV, în cadrul emisiunii „Dosar de Politician” moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire.

Declarația a fost făcută în contextul în care a fost întrebat dacă nu crede că și oamenii care au votat sunt responsabili pentru guvernarea din ultimii doi ani. Astfel, Rareș Bogdan a explicat că oamenii nu au nicio vină, pentru că sunt dezinformați.

„Sunt dezinformați. Cetățenii nu sunt vinovați. Sunt vinovați ei pentru că îi țin în întuneric. Ăștia își țin cetățenii în sărăcie ca să îi condiționeze cu ajutoare sociale și să li se pară că, atunci când le fac un semn de circulație, le-a făcut un mall.

(…) Sunt manipulați. Oamenii sunt de bună credință. Dacă eu aș putea sta de vorbă cu fiecare PSD-ist, care a votat PSD, credeți-mă că pe jumătate dintre ei i-aș duce pe calea cea bună. Oamenii nu sunt vinovați. Se uită la trei televiziuni, le știți și dumneavoastră, inclusiv televiziunea națională, care a devenit o bătaie de joc.

Televiziunea națională manipulează mai rău decât o făcea televiziunea lui Paul Everac și a lui Răzvan Teodorescu. Ei manipulează într-un mod grețos, de-a dreptul. Deci oamenii care se uită la televiziunea națională și la alte două posturi de televiziune ce să înțeleagă când văd”, a spus Rareș Bogdan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.