Bogdan Matei spune că nu există nicio decizie în coaliție de ridicare a pragului de impozitare în cazul pensiilor / Explicațiile senatorului PSD, după declarațiile făcute de șeful Casei de pensii (VIDEO)

Bogdan Matei spune că nu există nicio decizie în coaliție de ridicare a pragului de impozitare în cazul pensiilor / Explicațiile senatorului PSD, după declarațiile făcute de șeful Casei de pensii (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit marți, pentru B1 TV, despre pragul de impozitare a pensiilor, care ar urma să crească din 1 septembrie de la 2.000 de lei, cât e acum, la 3.000 de lei.

Însă senatorul PSD Bogdan Matei spune că o astfel de decizie nu a fost luată până acum în coaliție. Matei a precizat, în schimb, că măsura ar fi una bună și a explicat de ce nu se poate ca pensiile să nu fie impozitate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Ce a spus Baciu (CNPP) despre impozitarea pensiilor

Întrebat, marți, dacă recalcularea pensiilor ține cont de acest nou prag de 3.000 de lei la impozitare, Daniel Baciu a răspuns: „Păi, ca să putem să luăm în calcul ce spuneți dvs, și e normal și firesc să se întâmple pentru că pensiile în ultima perioadă au avut nenumărate indexări și majorări și e normal să creștem și pragul acesta de impozitare, dar acest lucru trebuie să se concretizeze printr-un act normativ asumat de Guvern. Când vom avea acest act normativ publicat în Monitorul Oficial, bineînțeles că e obligatoriu și va trebui, într-adevăr, să ținem cont de el”.

Șeful Casei de pensii a mai afirmat că nu va fi nevoie de o nouă recalculare după ce crește acest prag.

Declarațiile lui Matei (PSD) despre impozitarea pensiilor

Întrebat dacă după recalcularea pensiilor nu vor fi mai mulți pensionari impozitați, dat fiind și noul prag, Bogdan Matei a răspuns: „În principal, măsura e una foarte bună, dar n-are legătură cu dl Baciu. Mă gândesc că dl Baciu a discutat cu dl Boloș de la Finanțe și împreună au luat această decizie, iar dl Boloș i-a spus dlui Baciu s-o comunice, că dumnealui nu poate. Habar n-am… Pentru că în interiorul coaliției nu există o astfel de decizie până în momentul de față așa că, din punctul meu de vedere, eu salut o astfel de decizie, dar nu am cum să cred în ce spune dl Baciu”.

Întrebat de ce, totuși, insistăm cu impozitarea pensionarilor, senatorul PSD a spus: „Impozitul pe venit e unul pentru toată lumea. S-a luat o dată, de acord cu dvs, dar o astfel de soluție de neimpozitare pe venit a tuturor pensiilor nu poate fi sustenabilă la ora actuală din punct de vedere al bugetului și sustenabilității Casei Naționale de Pensii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`