Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind ridicarea vizelor pentru SUA: „Ambasadorul României a făcut o greșeală impardonabilă”

Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind ridicarea vizelor pentru SUA: Ambasadorul României a făcut o greșeală impardonabilă
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD Bogdan Matei a criticat în emisiunea News Pass mesajul transmis de ambasadorul României în SUA privind îndeplinirea de către România a criteriilor privind ridicarea vizelor către SUA. Acesta a precizat că afirmațiile lui Andrei Muraru sunt o gafă diplomatică:

“În primul rând este o greșeală diplomatică impardonabilă din partea ambasadorului român aflat la Washington care s-a angajat în a se filma singur și a face un astfel de anunț.

În al doilea rând acest anunț al abasasdorului a fost preluat fără să fie analizat de către președintele PNL, Nicolae Ciucă.

La nivel guvernamental, demersurile premierului Marcel Ciolacu și declarațiile sale au fost în felul următor: suntem pe drumul cel bun, am îndeplinit un criteriu, anume de a scădea rata de respingere când vine vorba de acordare de vize și sperăm ca până pe data de 1 ianuarie 2025 să obținem integral printr-un anunț oficial acest demers.

Ceea ce doresc colegii noștri de la PNL este strict problema lor, însă nu fac nimic altceva decât să comunice eronat anumite mesaje. Declarațiile ambasadorului SUA în România sunt corecte: stați puțin, nu vă hazardați, este doar o cerință pe care ați îndeplinit-o”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`