Bogdan Matei (PSD), despre scandalul monstru din Parlament: Întâlnim în ambele Camere. La Senat o avem pe Șoșoacă / Un comportament grobian. Nu ține decât de educație și de cei 7 ani de acasă (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD), despre scandalul monstru din Parlament: Întâlnim în ambele Camere. La Senat o avem pe Șoșoacă / Un comportament grobian. Nu ține decât de educație și de cei 7 ani de acasă (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a comentat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, scandalul monstru din Parlament, dintre Alfred Simonis și George Simion, care a avut loc luni, dar care a continuat și astăzi (marți).

Bogdan Matei a spus că în ambele Camere sunt parlamentari care fac scandal, așa cum la Camera Deputaților este George Simion, la Senat este Diana Șoșoacă.

“Întâlnim în ambele camere. Dacă la Senat o avem pe doamna Șoșoacă, și trebuie să spunem și să ne asumăm acest lucru, unde, din păcate, multe dintre ședințele de plen sunt transformate în circ și observăm o practică unitară a domniei sale, în sensul că solicită cuvântul pe procedură și spune tot ceea ce dorește dumneaei, jignind în stânga și în dreapta. Același lucru se întâmplă, din păcate, și în Camera Deputaților, unde îl avem în special pe domnul Simion și apropiații domniei sale, care nu fac nimic altceva decât circ.

Nu respectă niciun parlamentar, nu respectă niciun proiect de lege, indiferent de importanța acestuia, ci, simplul fapt, își doresc să ia cuvântul la microfonul central, doar pentru a mai jigni în stânga și în dreapta, și a crea conflicte non-stop.

Dacă vă uitați, aceste conflicte pleacă de pe holul Parlamentului și se termină în plenul Senatului sau Camerei Deputaților. Din păcate, sunt câțiva colegi, și nu vreau să generalizez, pentru că eu cunosc și colegi bun și în partidul domniei sale, însă sunt câțiva care doar cu asta se ocupă, fără să aibă o minimă decență sau un minim interes față de ceea ce se dezbate în plenul respectiv sau în comisiile respective.

Nu de puține ori am asistat la modul în care domnul Simion a mers către pupitrul central al Camerei Deputaților și a luat de gât, a agasat un alt coleg, care vorbea de la microfonul central. Din păcate, nici noi, dar nici dumneavoastră, nu mai înțelegem absolut nimic, pentru că dezbaterea pe proiectele legislative a devenit o parte secundară, iar noi, în Parlamentul României, nu ne ocupăm decât de gâlceavă, jigniri și da, ceea ce s-a întâmplat ieri, s-a exagerat foarte mult, pentru că, din păcate, s-a ajuns la amenințări, înjurii, un comportament grobian, pe care nu știu ce regulament sau ce modificare am putea face astfel încât să evităm astfel de lucruri pentru că ele, în fond și la urma urmei, nu țin decât de educație și de ceea ce se spune de foarte multe ori, cei 7 ani de acasă. Din păcate, sunt unii care spun aceste cuvinte, dar le lipsesc cei 7 ani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)