Bogdan Matei (PSD), despre recalcularea pensiilor: „Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%”

Bogdan Matei (PSD), despre recalcularea pensiilor: Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Senatoul PSD Bogdan Matei a declarat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că legea recalculării pensiilor nu este perfectă, dar aduce o echitate în sistemul de pensii din România.

Acesta a mai precizat că banii necesari au fost prevăzuți de către Ministerul Finanțelor, în perspectiva recalculării:

“Până la final de an nu poate spune cineva că acești bani nu există. Cu siguranță că există discuția dacă acești bani există astăzi în fondul Casei Naționale de Pensii ca și supliment.

Banii vin ca o subfinanțare din partea Guvernului României în urma recalculării. Ce cred eu că este foarte important dincolo de multitudinea de discuții este faptul că marea majoritate a pensionarilor vor beneficia de majorări.

Pe de altă parte avem pentru prima dată în România când au fost recalculate toate pensiile. Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%. Nimeni nu spune că este o lege perfectă, dar în mare aduce o echitate în sistemul de pensii din România”.

De asemenea, Bogdan Matei a mai spus că o bună parte din cei 800.000 de pensionari care nu vor avea pensiile crescute, au beneficiat de anumite creșteri în baza altor legi.

“Singura variantă asta ar fi, să existe o nouă dezbatere în Parlament și să vedem exact cum putem îndrepta acest aspect. Singura soluție ar fi doalogul în toată această poveste.

Sigur că în acest moment nu mai ai nicio pârghie pentru că deja intră pe făgașul normal urmând ca după fianlizarea acestui proces de intrare în plată după 1 septembrie să existe o nouă discuție”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:47 - Furtuna Boris care a făcut prăpăd în România a afectat grav Polonia și Cehia: O persoană a murit și alte patru sunt date dispărute
07:36 - Peste 90% dintre gospodăriile rămase fără energie electrică din cauza inundațiilor au fost reconectate
07:25 - Premiile Emmy 2024: Cum s-a terminat duelul dintre Shogun și „Ursul/The Bear”. Lista completă a câștigătorilor Emmy 2024
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)