Bogdan Matei (PSD), despre organizarea referendumului propus de Nicușor Dan: „Aici sunt două scenarii” (VIDEO)

Publicat: 17 10. 2024, 16:18
Actualizat: 17 10. 2024, 16:33
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a discutat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre organizarea referendumului propus de Nicușor Dan, subliniind că totul depinde de votul Consiliului General al Primăriei Capitalei.

„Depinde foarte mult de ceea ce va vota Consiliul General al Primăriei Generale a Capitalei”

Bogdan Matei a menționat că există două scenarii legate de organizarea referendumului, care includ aspecte precum secțiile de votare și modificările legislative necesare prin ordonanță de guvern.

“În primul rând, cred că avem opinia tuturor partidelor. Toate partidele au spus că susțin acest lucru. Acum, depinde foarte mult de ceea ce va vota Consiliul General al Primăriei Generale a Capitalei, pentru că de aici va pleca, efectiv, întreg scenariul legislativ pentru a pune în acord ceea ce își doresc dumnealor, iar aici sunt cele 2 scenarii menționate și de dumneavoastră.

Pe de o parte, legat de secții de votare, oameni, reprezentanți și o modificare legislativă prin Ordonanță de Guvern sau separat, ceea ce ține de o cheltuială în plus. Sigur că aici sunt și discuții despre ceea ce înseamnă mobilizare, oameni în secții de votare și așa mai departe.

Din punctul meu de vedere, cred că e foarte important ca această direcție să dea foarte clar Consiliul General, care are aceste atribuții de aprobare a acestui referendum. În momentul în care aprobi referendumul, aprobi și procedura prin care tu îți dorești să se desfășoare acest referendum.

Din punct de vedere al declarației președintelui AEP, domnia sa n-a făcut decât o declarație strict pe textul pe care îl gestionează și își coordonează activitatea. Dacă acesta se modifică, atunci sigur că lucrurile vor sta într-un alt mod”.