Bogdan Matei (PSD), despre dosarul vaccinurilor: „S-ar crea un precedent dacă DNA ar ancheta ce înseamnă oportunitatea unui Guvern”

Publicat: 06 12. 2023, 16:28
Actualizat: 06 12. 2023, 16:53
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD Bogdan Matei a declarat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că dosarul achiziționării vaccinurilor din timpul pandemiei COVID-19 ar putea fi abia la început și că este posibil ca mai multe persoane să fie anchetate:

„Văd problema din două părți. S-ar crea un precedent dacă DNA ar ancheta ce înseamnă oportunitatea unui Guvern. Oportunitatea unui Guvern nu s-a mai întâmplat până acum sau oportunitatea de a achiziționa ceva pe care o face un ministru de resort. Pe de altă parte dacă anchetezi ce a stat la baza achiziționării unui număr mult mai mare de vaccinuri asta este cu totul și cu totul altceva pentru că prejudiciul nu înseamnă să se regăsească în buzunarul celui care a semnat, e un prejudiciu consolidat al statului român.

Cred că asta este într-adevăr ancheta DNA, în niciun caz pe oportunitate guvernamentală. Din perspectiva asta eu cred că aici merge cu ancheta DNA și  cred că este abia la început”.

Acesta a mai spus că declarațiile făcute de fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA, nu spun foarte multe despre acest dosar:

„Dacă ne uităm la declarațiile fostului prim-ministru Florin Cîțu vedem că domnia sa ne spune că a respectat legea. Ar fi fost culmea în fața DNA să avem o declarație de genul, am greșit puțin, nu am respectat legea. Lucrurile sunt foarte clare, sterile și în condițiile în care domnia sa a avut ocazia să studieze dosarul la Comisia Juridică”.