Bogdan Matei (PSD): A cere demisia unui ministru, astăzi, pentru ceea ce se întâmplă la Pantelimon, cred că este nedrept, pentru că în acest moment nu știm foarte clar cine a greșit și cum a greșit (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD): A cere demisia unui ministru, astăzi, pentru ceea ce se întâmplă la Pantelimon, cred că este nedrept, pentru că în acest moment nu știm foarte clar cine a greșit și cum a greșit (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Bogdan-Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a fost prezent în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a comentat situația șocantă de la Spitalul Sf. Pantelimon.

Bogdan Matei a precizat că este nedrept să se ceară demisia unui ministru pentru ceea ce s-a întâmplat acolo, din cauză că, în acest moment, nu se știe clar cine a greșit și cum a greșit.

„În acest moment nu știm foarte clar cine a greșit și cum a greșit”

“Și eu am spus că ceea ce a insemnat controlul Corpului de Control al ministrului n-a reflectat realitatea, uitându-ne la ceea ce avem acum. Însă, ca să vorbim de aici și până la a cere demisia unui ministru, astăzi, pe ceea ce se întâmplă la Pantelimon, cred că este nedrept și am să-ți spun de ce. Pentru că în acest moment nu știm foarte clar cine a greșit și cum a greșit. Dacă ne uităm foarte strict pe ceea ce ar putea să facă un ministru al unui minister de resort, nu o să se ducă Rafila și să se uite efectiv în ceea ce înseamnă fișa de observare a fiecăruia”,  a precizat senatorul.

„Aceștia nu puteau să controleze actul medical, ci doar partea administrativă”

„Repet, din această perspectivă, o analiză mult mai amănunțită și cu un Corp de Control din care să facă parte medici de specialitate sunt de acord. Acum, eu nu știu ordinul de ministru și cine a făcut parte din acest control. Am văzut doar la dumneavoastră ce ați prezentat și oamenii respectivi nu aveau calitatea de medic, ceea ce sigur că aceștia nu puteau să controleze actul medical, ci doar partea administrativă, însă la noi, acum, problema este de act medical, nu de partea administrativă.

Dacă vrem să vorbim în ansamblul său despre sistemul de sănătate, sunt de acord pentru că avem foarte multe probleme. Trebuie, totuși, să luăm în considerare și faptul că unitățile de primiri urgențe sunt supraaglomerate.

Știm foarte bine că dacă te duci cu copilul la ora 2-3 noaptea, pentru o banală gripă, stai 3-4 ore, cadrele medicale sunt suprasolicitate, deși paradoxul care este? Paradoxul este acela că întotdeauna bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a crescut exponențial de la an la an și, de fapt, noi constatăm că medicamente nu avem, deși acestea sunt subvenționate în mare parte de stat. Constatăm că nu avem bani în spitale, deși Casa Națională de Asigurări de Sănătate este întotdeauna alimentată cu cash flow”, a mai adăugat Bogdan Matei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`