Bogdan Matei: În decembrie, totul se resetează, indiferent că astăzi avem o coaliție PSD-PNL. Cred că PSD are șansa sa în a da președintele României, după 20 și ceva de ani (VIDEO)

Bogdan Matei: În decembrie, totul se resetează, indiferent că astăzi avem o coaliție PSD-PNL. Cred că PSD are șansa sa în a da președintele României, după 20 și ceva de ani (VIDEO)
Sursa foto> Facebook / @Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a avut o intervenție în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a vorbit despre alegerile prezidențiale.

Bogdan Matei a precizat că PSD are șansa, ca după 20 și ceva de ani, să dea președintele României.

„După alegeri, orice scenariu este posibil”

Senatorul a fost întrebat de ce n-ar mai fi valabil un tandem, Ciucă-Ciolacu.

„Din perspectiva mea, lucrurile sunt foarte simple. În decembrie, totul se resetează, indiferent că astăzi avem o coaliție PSD-PNL, aceasta a fost formată pentru a duce această guvernare până în decembrie, la alegeri.

După alegeri, orice scenariu este posibil în funcție de ceea ce își doresc românii, și aici mă refer la procentele pe care fiecare partid în parte le va avea în Parlamentul României și posibilitatea de a face majorități. Tocmai de aceea și premierul Marcel Ciolacu a spus că este exclus pe un astfel de scenariu să se pronunțe, pentru că nu ai de unde să știi ceea ce vor decide românii, iar în ceea ce privește declarația domniei sale cu privire la președintele actual al României, a fost aceea că, de obicei, este bine să dai Cezarului ce e al Cezarului, și anume, partidul care câștigă primul alegerile, tot lui îi dai și posibilitatea să facă majoritate”.

„Cred că PSD are șanse sa în a da președintele României, după 20 și ceva de ani”

Senatorul a vorbit și despre șansele pe care le are PSD-ul la alegerile prezidențiale.

„Eu nu cred că ajungem în turul 2 și acolo vom rămâne. Din punctul meu de vedere, cred că este un moment prielnic Partidului Social Democrat, în urma guvernării pe care a avut-o, în urma desemnării candidatului pe care noi îl avem și, din punct de vedere atât administrativ, cât și politic cred că a demonstrat, așadar, din perspectiva mea, cred că Partidul Social Democrat are șanse sa în a da președintele României, după 20 și ceva de ani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)