Bogdan Matei, după votul PSD-ului împotriva proiectului de lege „Iohannis, senator”: Un astfel de scenariu și l-ar fi putut face mult mai devreme, în niciun caz să ajungem în situația în care, pe ultima sută de metri, să facem un proiect legislativ cu dedicație (VIDEO)

Publicat: 23 09. 2024, 15:59
Actualizat: 23 09. 2024, 16:04
Sursa foto: Facebook / @Bogdan-Constantin Matei

Liderii PSD, reuniți în cadrul ședinței Biroului Permanent Național, au votat luni, în unanimitate împotriva proiectului de lege prin care i s-ar fi permis președintelui Klaus Iohannis să candideze pe listele PNL la parlamentare.

„Un astfel de scenariu și l-ar fi putut face mult mai devreme”

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a comentat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, acest subiect, și a spus că un astfel de scenariu și l-ar fi putut face Klaus Iohannis mult mai devreme, „în niciun caz să ajungem în situația în care, pe ultima sută de metri, să facem un proiect legislativ cu dedicație”.

“În acest moment, domnul Iohannis are dreptul să candideze, nu i-l interzice absolut nimeni. Important este să vedem ce își dorește domnul Iohannis, anume, să-și termine mandatul și apoi să candideze pe listele Partidului Național Liberal. Un astfel de scenariu și l-ar fi putut face mult mai devreme și în niciun caz să ajungem astăzi în situația în care, pe ultima sută de metri, să facem un astfel de proiect legislativ cu dedicație, scuzați-mi expresia, dar asta este realitatea. În ceea ce privește cererea punctului de vedere către BEC, și el este la fel ca și celelalte puncte de vedere, consultativ, însă acestea nu pot schimba modalitatea de vot în plenul Senatului sau în plenul Camerei Deputaților.

Din punctul nostru de vedere, cred că indiferent cătei instituții îi cere punct de vedere pe inițiativa legislative, că mă gândesc că cei din Partidul Național Liberal, colegii noștri, au cerut punct de vedere la BEC pe inițiativa legislativă și nu pe alte modalități, în care domnul Iohannis să poată să candideze.

(…) În această situație, atunci nu mai putem vorbi de un proiect legislativ și probabil că și-l vor retrage colegii noștri de la Partidul Național Liberal și vor merge strict pe răspunsul celor de la BEC”.