Bogdan Matei, după anunțul lui Ciolacu privind candidatura la prezidențiale: Președintele Marcel Ciolacu a adus un echilibru în interiorul PSD. Și-a dobândit calitățile de lider al partidului (VIDEO)

Bogdan Matei, după anunțul lui Ciolacu privind candidatura la prezidențiale: Președintele Marcel Ciolacu a adus un echilibru în interiorul PSD. Și-a dobândit calitățile de lider al partidului (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Bogdan-Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a vorbit despre faptul că Marcel Ciolacu și-a anunțat în mod oficial candidatura la prezidențiale.

„Oricare dintre noi ar fi fost în postura lui Marcel Ciolacu, ar fi analizat foarte bine un astfel de scenariu”

Bogdan Matei a fost întrebat de ce a durat atât de mult timp până a fost făcut anunțul candidaturii la alegerile prezidențiale din partea lui Marcel Ciolacu.

“Era și normal să fie o astfel de lungă cumpănire, cum îi spuneți dumneavoastră, pentru că avem un istoric al Partidului Social Democrat, care îți spune că trebuie să analizezi foarte clar când vrei să intri într-o astfel de bătălie. Nu o spun eu, ați prezentat-o de foarte multe ori.

PSD nu a reușit decât o singură dată să aibă Președinția României și, de fiecare dată, atunci când Partidul Social Democrat a pierdut alegerile prezidențiale, știm foarte bine ceea ce s-a întâmplat. Ori din această perspectivă, cred că oricare dintre noi ar fi fost în postura lui Marcel Ciolacu, ar fi analizat foarte bine un astfel de scenariu și mi se pare normal, pentru că nu e ușor ca după o astfel de bătălie, să dai cu piciorul la o muncă pe care tu ai făcut-o”.

„Marcel Ciolacu și-a dobândit calitățile de lider al Partidului Social Democrat”

Senatorul PSD a fost chestionat că în cazul în care Marcel Ciolacu nu va câștiga aceste alegeri prezidențiale, dacă i s-a promis din partid că va rămâne șef peste PSD.

“Eu nu am participat la discuțiile cu liderii PSD, nefiind președinte de filială, însă trebuie să luăm în considerare câteva aspecte: 1 – președintele Marcel Ciolacu, și aici vorbim doar politic, din punct de vedere al PSD, a adus un echilibru în interiorul PSD. Nu au mai fost scandaluri, nu au mai fost șicane, nu au mai fost acele turbulențe cu care ne-am obișnuit în trecut cu alți președinți ai PSD. Deci din această perspectivă cred că domnia sa și-a dobândit calitățile de lider al Partidului Social Democrat, iar în ceea ce privește partea administrativă, cred cu tărie că Marcel Ciolacu și-a dus la îndeplinire și își va duce la îndeplinire obligațiile pe care le are ca premier alături de colegii săi, în această alianță PSD-PNL.

Și 3, cred cu tărie că cei 2, chiar dacă astăzi suntem într-o competiție electorală, au reușit să ducă la bun sfârșit și vor duce și această parte până în decembrie, și anume această alianță PSD-PNL, pe care în trecut nimeni n-o vedea. Asta arată încă o dată maturitate politică și când ai o astfel de maturitate politică, cred cu tărie că ai toate abilitățile și calitățile necesare de a putea fi președintele României”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:12 - Adrian Veștea: Nicolae Ciucă va câștiga Președinția. Este normal, pentru a avea în continuare un parcurs democratic și echilibrat, să avem o persoană care pune interesele țării înaintea altor interese (VIDEO)
12:00 - Niciun avion nu aterizează sau decolează pe aeroportul Charleroi din Belgia, din cauza unei greve a angajaților care reclamă volumul de muncă prea mare
11:53 - Adrian Veștea: 98,4% dintre unitățile administrative din România beneficiază de Programul Anghel Saligny. Se adresează tuturor comunităților, indiferent de culoarea lor politică (VIDEO)
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams (FOTO în interiorul textului)
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții