Bogdan Matei, despre turul I al prezidențialelor: Alegerile din data de 9 iunie ne arată foarte clar că pe locul I este PSD, locul II – PNL. Asta este realitatea pe care ne-au spus-o românii, pe votul politic (VIDEO)

Bogdan Matei, despre turul I al prezidențialelor: Alegerile din data de 9 iunie ne arată foarte clar că pe locul I este PSD, locul II – PNL. Asta este realitatea pe care ne-au spus-o românii, pe votul politic (VIDEO)
Sursa foto> Facebook / @Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a comentat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, datele ultimului sondaj Sociopol apărut, cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale.

Bogdan Matei a precizat că, așa cum arată rezultatul pe votul politic de la alegerile din 9 iunie, PSD va ocupa primul loc, iar PNL locul II.

„Asta este realitatea cu care au votat românii”

“Da, pe sondaje este o luptă strânsă. Pe ceea ce avem, ca realitate, din ultimele alegeri din data de 9 iunie, pe vot politic, ne arată foarte clar că locul întâi este PSD, locul 2 PNL. Asta este realitatea cu care au votat românii. Din contră, eu aș putea să fac discuții, dacă ne-ar conveni locul 2, nu știu cine, nu știu cum, însă, cu obiectivitate, asta este realitatea pe care ne-au spus-o românii pe data de 9 iunie, repet, pe votul politic, nu pe votul primarilor, unde acolo știm foarte bine că diferă, se votează persoana și așa mai departe”, a explicat senatorul.

„Pare că cei doi vor intra în finală, în turul 2”

“Dacă ne uităm pe votul consilierilor locali la primării, votul pe consilierii județeni la Consiliul Județean, o să constatăm că acestea sunt cele 2 partide, dar nu e mai puțin adevărat că dinamica acestor sondaje, până ne vom apropia de campania electorală propriu-zisă, va fi într-o continuă mișcare. Dacă ne uităm doar strict pe ce înseamnă procentul lui Kelemen Hunor, acesta se va modifica. N-are cum să rămână la 1 %, sub nicio formă.

Dacă ne uităm pe procentul doamnei Șoșoacă e unul foarte mare și sigur că eșantionul a scăpat undeva pe o zonă în care, nu știu, să zicem doamna Șoșoacă a urlat mai mult. Însă, sigur că va conta în toată această perioadă și bâlbele care vor veni, pentru că ele vor veni, indiferent din partea cărui candidat, vom avea parte și de anumite bâlbe, vom avea parte de anumite greșeli și, plus de asta, va conta foarte mult modalitatea prin care fiecare candidat va reuși să comunice în emisiunile dumneavoastră, în diferite ipostaze și așa mai departe. Toate acestea, în economia unui sondaj, vor conta foarte mult.

De aceea, ceea ce este foarte important, cele 2 partide au, totuși, o organizare foarte bună în fiecare județ, în fiecare localitate și atunci, pe un astfel de aranjament, ca să spun așa, politic, în fiecare localitate, pare că cei 2 vor intra în finală, în turul 2”, a concluzionat fostul ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`