Bogdan Matei, despre neînțelegerile din coaliția de guvernare: Din mesajul colegilor noștri de la PNL, eu înțeleg în felul următor, “nu mai vreau, dar mai stau”. Lucrurile sunt foarte clare (VIDEO)

Publicat: 04 10. 2024, 17:30
Sursa foto: Facebook / @Bogdan-Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, despre neînțelegerile din coaliția PSD-PNL.

„Dacă nu mai ești într-o relație, eu înțeleg în felul următor, că îți iei bagajelul și pleci”

Bogdan Matei a precizat că din mesajul transmis de către cei din PNL, el înțelege că, de fapt, ei spun “nu mai vreau, dar mai stau”. De asemenea, senatorul a subliniat că acesta este un mesaj pentru propriul electorat, de mobilizare, având în vedere că urmează alegerile, pentru a părea că nu mai au nicio treabă cu cei din PSD.

“Din mesajul colegilor noștri de la Partidul Național Liberal, eu înțeleg în felul următor: nu mai vreau, dar mai stau.

Adică, cum aș putea eu să vă explic dumneavoastră, acum, în emisiune ‘nu mai vreau, dar mai stau’. Lucrurile sunt foarte clare, din punctul meu de vedere, este doar un mesaj pentru propriul electorat, de mobilizare, având în vedere perioada în care ne aflăm ca și campanie electorală. Și atunci singurul mesaj pe care dumnealor puteau să-l dea, în condițiile în care, conștienți fiind, că nu își doresc să părăsească guvernarea, au spus în felul următor, ‘noi nu mai suntem cu PSD’.

Dar, de fapt, dacă nu mai ești într-o relație, eu înțeleg în felul următor, că îți iei bagajelul și pleci. Supui la vot și dacă într-un partid precum Partidul Național Liberal îți iese votul 50 + 1, că nu mai vrei, înseamnă că nu mai vrei. În aceste condiții, dumnealor nici n-au avut o astfel de dezbatere în interiorul partidului, o dezbatere serioasă despre ceea ce înseamnă această guvernare, deci eu merg pe același principiu, să zicem, pe care îl invocă dumnealor, și anume, acela al responsabilității, dar pe care îl înțeleg până la jumătate. N-ai de ce să mai dai mesajul că tu nu mai vrei la guvernare. Am înțeles, ne povestește după data de 21 decembrie, vei încerca să faci o altă majoritate și, chipurile, o majoritate de dreapta, dar ascultând pledoaria, am înțeles în felul următor, că și această guvernare ai realizat-o tot pentru că matematic nu ți-a ieșit ceva.

Eu zic să nu se grăbească absolut nimeni cu astfel de mesaje, pentru că, repet, matematic nu știi cum vei sta pe 21 decembrie și e păcat, pentru că sigur, dumneavoastră veți prezenta toate declarațiile pe care noi le facem în această perioadă, până după finalizarea alegerilor”.