Bogdan Ivan: În premieră, la congresul PSD va fi un vot online. Am încredere în Ciolacu, și-a asumat să conducă un guvern în poate cea mai complicată perioadă de după 1989 (VIDEO)

Bogdan Ivan: În premieră, la congresul PSD va fi un vot online. Am încredere în Ciolacu, și-a asumat să conducă un guvern în poate cea mai complicată perioadă de după 1989 (VIDEO)
Sursa foto: Facebook @Bogdan Ivan

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, dar și membru PSD, s-a arătat convins că Marcel Ciolacu va fi votat într-o proporție covârșitoare de social-democrați pentru a fi candidatul partidului la prezidențiale. Votul intern va fi dat la congresul partidului din 24 august. Ivan i-a făcut și un scurt portret lui Ciolacu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, în contextul în care Ciolacu și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale.

Ivan, despre congresul PSD

Acesta a declarat întâi că la congresul PSD din 24 august vor fi aleși președintele partidului, prim-vicepreședinții, vicepreședinții, secretarul general, dar și candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

„În premieră va fi un vot online, ceea ce ne va ajuta foarte mult să scurtăm timpii până se face procedura de vot și vor fi numărate voturile și vom ști în câteva zeci de minute care e opțiunea delegaților din toată țara”, a explicat Ivan.

Bogdan Ivan, despre candidatul la prezidențiale Marcel Ciolacu

„Eu cred că va fi un vot favorabil într-o proporție covârșitoare. Cred că Marcel Ciolacu și-a calculat foarte bine aceste lucruri, lucrez cu domnia sa de aproape un an și jumătate și am încredere mare în capacitatea sa de a pune România pe un făgaș normal.

A venit la guvernare, și-a asumat să conducă un guvern în poate cea mai complicată perioadă de după 1989, cu un război la graniță, cu instabilitate politică internă, cu un președinte care a spus că PSD nu are ce să caute la guvernare, dar care a ajuns la concluzia că singurii care pot scoate România din starea aceea de haos provocată de Cîțu și Orban a fost tot PSD.

Premierul Ciolacu și-a asumat plafonarea prețurilor la energie, gaze, când știm cu toții că au luat-o razna din punct de vedere al inflației, a adus înapoi inflația cu măsuri directe, iar ca lider PSD a preluat partidul într-o etapă în care știm cum arătat în 202,2 a făcut o echipă și a făcut din PSD cel mai puternic partid din România.

Ne-a adus la aceeași masă cu lideri social-democrați europeni, de la Olaf Scholz la Petro Sanchez, care ne-au asigurat susținerea pentru intrarea navală și aeriană în Schengen. De la SUA, în Emiratele Arabe sau Turcia a fost primit la cel mai înalt nivel și a știut cum să gestioneze această relație cu marii jucători mondiali.

Pot să spun și la nivel personal, când stabilești ceva cu Ciolacu, se ține de cuvânt (…) Adversarii politici de peste tot pot să recunoască că premierul Ciolacu e parolist. Și, ca o părere personală, e un patriot autentic”, a mai declarat Bogdan Ivan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:00 - Niciun avion nu aterizează sau decolează pe aeroportul Charleroi din Belgia, din cauza unei greve a angajaților care reclamă volumul de muncă prea mare
11:53 - Adrian Veștea: 98,4% dintre unitățile administrative din România beneficiază de Programul Anghel Saligny. Se adresează tuturor comunităților, indiferent de culoarea lor politică (VIDEO)
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams (FOTO în interiorul textului)
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții
10:10 - Control judiciar pentru 6 minori care au furat o mașină și au condus-o prin Ploiești, provocând un accident