Bogdan Ivan, despre colaborarea cu PNL: Cred că și în campanie trebuie să avem o anumită decență. Noi, cei din PSD, chiar am fost mai mult decât eleganți în această perioadă (VIDEO)

Bogdan Ivan, despre colaborarea cu PNL: Cred că și în campanie trebuie să avem o anumită decență. Noi, cei din PSD, chiar am fost mai mult decât eleganți în această perioadă (VIDEO)
Sursa foto: Bogdan Ivan / Facebook

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, dar și membru PSD, a declarat că social-democrații și liberalii nu trebuie să devină dușmani, chiar dacă vor fi competitori la parlamentare și prezidențiale, deoarece cumva trebuie asigurată guvernarea și după aceste alegeri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

Ivan, despre colaborarea PSD-PNL în contextul alegerilor

„Suntem competitori politici, nu suntem dușmani, ca să zic așa. Și eu cred că și în campanie trebuie să avem o anumită decență, pentru că a trecut și 9 iunie, știm cu toții ce scandal a fost de la nivel de comună până la nivel național între diferiți competitori, poate chiar din PSD și PNL. Dar a trecut 9 iunie.

Ca oameni politici asumați și maturi trebuie să avem grijă ca atunci când avem astfel de competiție, să nu creăm niște rupturi atât de mari între noi ca după ce trece ziua votului să mai putem sta la aceeași masă, să avem încredere unii în alții și când stabilim ceva să ne ținem de cuvânt. E mai important să ai asigurată o formă de stabilitate decât cine a aruncat cu mai mult noroi în celălalt. Dacă ne uităm statistic, noi, cei din PSD, chiar am fost mai mult decât eleganți în această perioadă, pentru că eu cred că s-au schimbat vremurile, nu trebuie toți să fim mereu de acord unii cu ceilalți. Așa e în democrație și e normal să fie așa.

Dar când vine vorba de lucrurile majore pentru România, a unci trebuie să stăm la aceeași masă să închidem discuțiile. Urmează o perioadă în care vom fi competitori politici, dar trebuie să ne gândim și ce rămâne după ziua votului, așa că eu sper că Marcel Ciolacu va ajunge președintele României și apoi o să avem stabilitate cel puțin 4 ani de-acum înainte”, a declarat Bogdan Ivan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:12 - Adrian Veștea: Nicolae Ciucă va câștiga Președinția. Este normal, pentru a avea în continuare un parcurs democratic și echilibrat, să avem o persoană care pune interesele țării înaintea altor interese (VIDEO)
12:00 - Niciun avion nu aterizează sau decolează pe aeroportul Charleroi din Belgia, din cauza unei greve a angajaților care reclamă volumul de muncă prea mare
11:53 - Adrian Veștea: 98,4% dintre unitățile administrative din România beneficiază de Programul Anghel Saligny. Se adresează tuturor comunităților, indiferent de culoarea lor politică (VIDEO)
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams (FOTO în interiorul textului)
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții