Bogdan Hossu, despre mandatul lui Budăi la Muncă: Secretomanie și incompetență. A bulversat toate sistemele – pensiile publice, pensiile speciale, legea salarizării (VIDEO)
Bogdan Hossu, liderul CNS „Cartel Alfa”, a declarat, din nou, că Marius Budăi (PSD) ar trebui să fie schimbat de la Ministerul Muncii deoarece nu a rezolvat nicio problemă legată de pensii și salarii, ba chiar e un haos și mai mare, și pentru că ține totul la secret și nu vrea să discute cu sindicatele. Acuzația vine în contextul în care Budăi însuși a acuzat în repetate rânduri USR că a ținut la secret tot ce ține de PNRR, iar acum ei, guvernarea PSD – PNL – UDMR, sunt nevoiți să implementeze un Plan prost.
Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, în contextul în care Budăi a mers la Bruxelles, teoretic, să renegocieze pentru a fi eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, trecut în PNRR. În schimb, s-a întors cu angajamentul că vârsta de pensionare va fi crescută pentru toată lumea la 65 de ani.
Bogdan Hossu, despre mandatul lui Budăi la Ministerul Muncii: Secretomanie și haos
„În mod normal, dl ministru e foarte secretos, încât nu știm nimic nici despre pensiile speciale, nici despre ce vor să fie modificările respective. Cel puțin în textul inițial, din decembrie, nu se arată decât o incoerență: în loc să reglemeneteze chestiunea, el nu a făcut decât să mențină dereglementarea respectivă. De exemplu, după 8 ani la Curtea de Conturi poți beneficia de pensie specială, după 9 ani la funcționarii parlamentari și după 25 de ani în armată și sistemul de apărare. E clar că e o incoerență. În loc să fie un mecanism unitar în politica respectivă, e o discriminare.
Secretomania asta a dus și la dezvoltarea unui mecanism de informații false care se discută și nu arată decât o anumită incompetență.
De aceea noi am și spus că dl Budăi ar trebui retras din prima linie a miniștrilor deoarece nu a făcut decât să bulverseze toate sistemele, pensiile publice, pensiile speciale, legea salarizării bugetare, care ar fi trebuit finalizată până acum.
Legea dialogului social, pe care o avea în calendar, a lăsat să fie făcută pe genunchi în trei săptămâni în Parlament, fără posibilitate de verificare, drept care, din februarie, facem o nouă Ordonanță de corecție.
Arată o anumită nepregătire sau o suspiciune că totul e politic și nu trebuie discutat cu partenerii soiali.
S-ar putea să avem reflexul că vom pierde un miliard sau două din PNRR, pe lângă cele 2,2 miiarde pierdute datorită elanului de dezvoltare economică, și toate miliardele astea sunt din granturi, nu din împrumuturi”, a declarat Bogdan Hossu, pentru B1 TV.