Bogdan Gheorghiu, aviz favorabil pentru Ministerul Culturii: ICR-ul trebuie reformat. Și-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat

Publicat: 23 12. 2020, 14:13
Sursa Foto: Facebook

Bogdan Gheorghiu a primit aviz favorabil, miercuri,pentru portofoliul Culturii,în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

În timpul audierii, acesta a declarat că are în vedere reformareaInstitutul Cultural Român (ICR), întrucât „şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat”, devenind „o sursă de sinecuri”, potrivitAgerpres.

„Cred că bizaritatea este activitatea ICR-ului de acum şi de ceva timp încoace. Acolo în mod clar trebuie limpezite lucrurile, pentru că ICR-ul, în mod evident, şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat, fiind doar o sursă de sinecuri pentru diferiţi prieteni ai celor care au condus în ultima perioadă această instituţie. E nevoie de o reformă clară acolo şi sigur, dacă se vorbeşte de un transfer de autoritate, dacă se doreşte o altă instituţie ca autoritate tutelară pentru ICR, asta se va decide doar în plenul Parlamentului”, a afirmat Gheorghiu.