Bogdan Balanișcu, despre listele la parlamentare: Piedone este pe lista colegilor de la Giurgiu, în baza acelui protocol care există de foarte mulți ani între PSD și PUSL (VIDEO)

Publicat: 15 10. 2024, 17:20
Actualizat: 15 10. 2024, 17:21
Sursa foto: Facebook / @Bogdan Balaniscu

Bogdan Balanișcu, secretar de stat în Ministerul Mediului, a spus în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, cum de Cristian Popescu Piedone se află pe lista PSD pentru parlamentare.

„Piedone este pe lista colegilor de la Giurgiu în baza acelui protocol, care există de foarte mulți ani”

Balanișcu a precizat că între PSD și PUSL există un protocol de foarte mulți ani și de aceea numele lui Piedone apare pe acea listă.

“Domnul Piedone este pe lista colegilor de la Giurgiu în baza acelui protocol, care există de foarte mulți ani de zile între Partidul Social Democrat și structura pe care o conduce domnia sa. Și de aceea avem această prezență a câtorva reprezentanți PUSL pe listele Partidului Social Democrat”.

„Eu știu decizia Partidului Social Democrat”

Bogdan Balanișcu a fost întrebat dacă se aplică și în cazul celor de la PUSL regula votată de PSD, și anume, fără persoane cu probleme penale, pe liste, la Parlament.

“Ar trebui să se aplice, nu știu să vă spun în momentul acesta discuțiile din acest punct de vedere. Eu știu decizia Partidului Social Democrat. E o chestiune pe care Partidul Social Democrat o face de câțiva ani de zile ori de fiecare dată când a fost vreun coleg care să fi avut vreo problemă, într-o formă sau alta cu legea, noi am reacționat, ca și partid, în secunda 2. A fost dat afară din partid să-și rezolve problemele.

Decizia aceasta de a nu avea colegi care să aibă probleme cu legea, pe listele pentru alegerile parlamentare, mi se pare o decizie foarte bună și cred că e o decizie din care ar trebui să se inspire și celelalte partide politice”.