Bogdan Aurescu, despre pensiile diplomatice: Numărul beneficiarilor este de aproximativ 845. Care este valoarea medie

Bogdan Aurescu, despre pensiile diplomatice: Numărul beneficiarilor este de aproximativ 845. Care este valoarea medie
Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Ministrul Afacerilor Exerne, Bogdan Aurescu, a declarat că numărul beneficiarilor de pensii diplomatice este de aproximativ de 845, iar pensia media este de de 5.500 de lei.

Prezent în cadrul unei emisiuni televizate, șeful diplomației a precizat că atunci când au fost introduse pensiile speciale pentru diplomați, salariile erau foarte mici, iar că acum „sunt mai bune”, iar „principiul contributivităţii nu va crea o problemă”.

„Pensiile diplomatice au fost introduse pentru că a existat o perioadă în care salariile erau foarte scăzute. Îmi aduc aminte când am intrat în MAE, în 1996, salariul meu îmi ajungea să îmi cumpăr un abonament pe toate liniile și eventual să mănânc la prânz. Nu toată luna aceea m-aș fi descurcat cu salariul. Salariile diplomatice sunt acum mai bune, principiul contributivităţii nu va crea o problemă”, a declarat Bogdan Aurescu, la Digi 24.

Referitor la măsura în care vor fi afectați beneficiarii de eliminarea pensiilor speciale, ministrul de Externe a precizat: „Nu am un răspuns în momentul acesta. În mod normal ar trebui să nu fie afectate. Este o decizie care nu ţine de Ministerul de Externe în sine. Imaginea pe care o au diplomaţii nu este imaginea aceea a unei lumi idilice în care participi doar la evenimente mondene. Este o lume care presupune foarte multă muncă, foarte multe sacrificii personale şi justifică o retribuţie pe măsură, atât în timpul profesiei, cât şi atunci când ieşi la pensie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`