Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Fără o politică de extindere activă, UE riscă să nu mai fie un actor credibil” / Care este poziția României

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Fără o politică de extindere activă, UE riscă să nu mai fie un actor credibil” / Care este poziția României
Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Fără o politică de extindere activă, fără o decizie care să fie luată cât mai curând posibil privind Macedonia de Nord şi Albania, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie un actor credibil, a declarat, la Digi 24, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, scrie Agerpres.

Șeful diplomației române a reamintit de de dezbaterea din prezent privind metodologia de extindere a UE, „care se doreşte a fi mai eficientă”.

„Tocmai această discuţie cu privire la metodologia de extindere şi modul în care ea poate să fie mai eficientă, aş spune că această discuţie a adus şi mai mult în atenţie chestiunea extinderii şi importanţa ca Uniunea Europeană să aibă o politică coerentă din acest punct de vedere. Fără o politică de extindere activă, fără o decizie care să fie luată cât mai curând posibil privind Macedonia de Nord şi Albania, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie un actor credibil.

Poziţia noastră – pe care am exprimat-o şi la Consiliul Afaceri Externe, atunci când s-a discutat acest aspect, pe care o promovăm de fiecare dată şi pe care a precizat-o şi preşedintele României (…) – este aceea că putem avea o discuţie despre eficientizarea metodologiei de extindere, dar ea nu trebuie să blocheze sau să prelungească sau întârzie nejustificat procesul acesta de aderare”, a declarat Aurescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`