Bogdan Aurescu: Cele 14 elicoptere, care au primit aprobarea să intre în România, au doar caracter civil. Nu au sisteme de armament (VIDEO)

Bogdan Aurescu: Cele 14 elicoptere, care au primit aprobarea să intre în România, au doar caracter civil. Nu au sisteme de armament (VIDEO)
Foto: Captură Video - MAERomânia / YouTube

Ministrul Afacerilor Externe a oferit, la Bună, România! cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir despre cele 14 elicoptere din Ucraina care vor ajunge la Brașov. Acestea sunt aeronave fabricate în țara noastră și li se va realiza și mentenanța.

Bogdan Aurescu a precizat că cele 14 elicoptere din Ucraina nu au sisteme de armament, ci sunt doar elicoptere cu caracter civil, destinate strict misiunilor civile.

Cele 14 elicoptere din ucraina pot realiza doar misiuni civile

Ministrul Afacerilor Externe a explicat pentru B1 TV, la Bună, România cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir că cele 14 elicoptere nu ar trebuit să producă îngrijorare, având în vedere că sunt ale Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina și sunt destinate doar misiunilor civile.

14 elicoptere au primit aprobarea să intre în România, la solicitarea părții ucrainene. E vorba despre elicoptere care au fost produse în România, la Brașov. Sunt elicoptere care aparțin Ministerului de Interne ucrainean, dar care sunt cu caracter pur civil.

Sunt doar pentru misiuni pur civile. Ele nu au nici sisteme de armament, nu au nici alte să spunem dispozitive care pot fi utilizate ofensiv. Partea ucraineană ne-a solicitat să le găzduim.

Vom face și această mentenanță a lor, probabil că venea rândul acesteia, deci totul este în deplină legalitate din punt de vedere al dreptului internațional, iar România a acționat cu toată transparența”, a declarat ministrul Afacerilor Externe.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Aurescu: România a acționat transparent

Ministrul Afacerilor Externe spune că România a acționat transparent în procesul de primire și realizare a mentenanței elicopterelor, în contextul războiului din Ucraina. Aurescu spune că țara noastră a informat cu privire la faptul că ele vor sosi în România, dar și cu privire la traseul aerian al acestora la noi în țară.

„Am anunțat toate aceste mișcări ale elicopterelor înspre și în spațiul aerian românesc. Deci absolut niciun motiv pentru a exista să spune, vreo suspiciune că România încalcă vreo regulă sau că provoacă Federația Rusă într-un fel sau altul”, a declarat Bogdan Aurescu, în exclusivitate pe B1 TV, la Bună, România! cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`