Ministrul de Externe: Efectul Brexit-ului este pozitiv, pentru că a dus la creşterea coeziunii în cadrul Uniunii Europene

Ministrul de Externe: Efectul Brexit-ului este pozitiv, pentru că a dus la creşterea coeziunii în cadrul Uniunii Europene
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Bogdan Aurescu a declarat că efectul Brexit-ului este unul pozitiv, pentru că a dus la creşterea coeziunii Uniunii Europene, informează Agerpres.

Ministrul de Externe a subliniat că România susţine efortul de întărire a integrării europene, astfel încât blocul comunitar să fie și mai aproape de cetățean.

„Efectul este, dimpotrivă, unul pozitiv, nu unul negativ, pentru că a dus la creşterea coeziunii în cadrul Uniunii Europene, a adus la un efect de strângere a rândurilor, de aplecare asupra modului de modernizare a instituţiilor Uniunii Europene.

De aceea, în acest an declanşăm această conferinţă privind viitorul Europei, care se va derula pe un format de doi ani, va fi declanşată în timpul Preşedinţiei croate, deci în primul semestru din acest an, şi vom discuta, împreună cu instituţiile europene, cu guvernele statelor membre, cu cetăţenii, cu societatea civilă, cum să facem Uniunea Europeană mai eficientă, cum să facem să adâncim procesul de integrare europeană.

România susţine acest efort de întărire a integrării europene, de întărire a Uniunii Europene, astfel încât Uniunea Europeană să fie mai puternică, mai eficientă, mai aproape de cetăţean, să răspundă mai bine cerinţelor legate de prosperitatea şi securitatea cetăţenilor europeni”, a declarat Bogdan Aurescu, la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`