Boc: Pentru mine puțin contează durata mandatului de premier, pentru mine contează soarta țării și să nu sacrificăm ceea ce am făcut

Publicat: 21 01. 2012, 14:59

Prezent sâmbătă pe autostrada București-Ploiești pentru o inspecție a lucrărilor de construcție, premierul Emil Boc a vorbit despre intenția PSD de a solicita Uniunii Europene blocarea de fonduri europene, precizând că această decizie este „absolut iresponsabilă”, iar punerea României pe același palier cu Ungaria este greșită și nu are acoperire.

Am auzit un gest absolut iresponsabil și irațional al PSD-ului de a solicita Uniunii Europene blocarea fondurilor europene pentru România. Cred că este o decizie pe de-o parte absolut iresponsabilă care arată că singura preocupare a opoziției este să ajungă cât mai repede la putere, uitând că avem o țară de guvernat și niște bani europeni de adus aici în țară, iar punerea pe același palier a României cu Ungaria este absolut greșită și nu are niciun fel de acoperire. România este în acord cu Comisia Europeană, nu are niciun fel de problemă cu Uniunea Europeană și cu Comisia Europeană, în timp ce Ungaria are o problemă cu Comisia Europeană cu privire la anumite acte normative pe care le-a adoptat”, a declarat Boc.

Întrebat cum comentează revendicările protestatarilor, care cer demisia actualului Guvern, Emil Boc a declarat: „În Parlament se discută toate aspectele care țin de soarta și de viitorul guvernelor, pentru că potrivit Constituției, Guvernul răspunde politic în fața Parlementului. Am disponibilitatea și am susținut sesiunea extraordinară Parlamentului și orice formă de dialog instituțional. Pentru mine puțin contează durata mandatului de premier, pentru mine contează soarta țării și să nu sacrificăm ceea ce am făcut. Eu mă voi comporta la fel ca în prima zi, indiferent cât va fi durata mandatului de prim ministru”, a declarat Emil Boc.

Premierul Emil Boc a mai declarat că nu va merge în Piața Universității la proteste. Șeful Executivului a precizat că înțelege nemulțumirile oamenilor și ca om, și ca prim ministru, însă consideră că măsurile adoptate de Guvernul pe care îl conduce sunt „necesare și corecte”.

Eurodeputatul PSD Rovana Plumb a declarat, sâmbătă, că grupurile S&D şi ALDE din Parlamentul European vor propune discutarea situaţiei politice din România şi o Rezoluţie a PE, care însă să nu recomande sancţiuni. Rovana Plumb a declaart că „modelul de dezbatere o sa fie similar cu cel al Ungariei”.

Emil Boc: „Pentru mine puțin contează durata mandatului de premier”

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />