Blaga, despre cazul senatorului PNL Ion Ariton: Vom vota în favoarea cererii procurorilor. Va merge și Predoiu la DNA, dacă este chemat

Publicat: 02 02. 2015, 17:06
Foto: cugetliber.ro

Co-președintele PNL Vasile Blaga a declarat că parlamentarii liberali vor vota în favoarea cererii procurorilor de urmărire penală pe numele senatorului PNL Ion Ariton.

„Cum a spus domnul Ariton, că niciodată nu am obstructionat Justiția, vom vota în favoarea cererii procurorilor. A fost și declaratia domnului Ariton în acest sens”, a declarat Blaga, menționand că și senatorul în cauză va vota, potrivit Agerpres.
Întrebat dacă oamenii din partid care au probleme cu legea afectează imaginea PNL, Vasile Blaga a răspuns:

„Oricine poate fi chemat să răspundă întrebărilor procurorilor, nu știu să fi fost acuzat cu ceva, vreodată, domnul Predoiu. Repet încă o dată, oricine este chemat pentru precizări, pentru nelămuriri ale procurorilor, va merge. Dacă va fi chemat și domnul Predoiu, va merge, oricine va merge”, a afirmat Blaga.

Tiberiu Nițu a solicitat Senatului declanșsarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Ion Ariton, fost ministru al Economiei și actual senator, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație impropie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite în dosarul Gala Bute.