Biroul Politic Naţional al PNL se reunește, de la ora 18.00, pentru a valida propunerea de premier

Biroul Politic Naţional al PNL se reunește, de la ora 18.00, pentru a valida propunerea de premier
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii se reunesc, miercuri, de la ora 18:00, în sistem de videoconferinţă, pentru a valida propunerea de premier în viitorul Executiv care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

Amintim că prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri că, din punctul său de vedere, România ar trebui să aibă un nou guvern instalat până, cel târziu, la 31 decembrie. Acesta a reiterat că una dintre opțiuni pentru premier este actualul prim-ministru interimar, Nicolae Ciucă.

”Nu ne batem pe portofolii. Nu ne-am stabilit un target că PNL nu cedează la anumiți oameni. Important este ce facem cu puterea pe care ne-au dat-o românii, pentru ca România să fie administrată coerent, corect și să fie modernizată, să terminăm odată cu politizările excesive, cu o legislație pe achiziții pubice caducă, să încheiem anumite lucruri care 30 de ani au ținut această țară în subdezvoltare. (…) Sunt lucruri importante de făcut în România, de la reformă constituțională, la reformă în instituții, la depolitizare, plus pensii speciale, două tururi de scrutin, absorbția celor 83 de miliarde de euro, o șansă unică”, a spus europarlamentarul PNL, care a explicat și cum ar urma să se împartă portofoliile din noul guvern între PNL, USR-PLUS și UDMR.

”Domnul Nicolae Ciucă este una dintre opțiuni, (…) este un om extrem de echilibrat, este un patriot și este un om respectat în PNL și în România”, a mai spus Rareș Bogdan.

El a explicat și cum s-ar putea împărți ministerele între PNL, USR-PLUS și UDMR.

„Aici nu e vorba de ce cedează PNL, ce va ocupa PNL, poate vor fi 16 sau 18 ministere, dacă mergem pe model european legat de comunicații, schimbări climatice. PNL are 26%, în constituirea noului cabinet scorul se va vedea în 10-11 mandate. USR-PLUS au 15%, probabil vor avea 5-6 portofolii. Cei de la UDMR vor avea 2 portofolii. Dar nu ne batem pe portofolii, nu ne-am stabilit un target”, a precizat Bogdan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`