Binomul SRI (Tudose) – Iohannis declanșează atacul decisiv împotriva lui Dragnea și Tăriceanu

Publicat: 22 12. 2017, 11:23

Finalul de an aduce mișcări interesante pe scena politică românească, prefigurându-se două tabere interesante care se vor duela, și anume premierul Mihai Tudose și președintele Klaus Iohannis într-o tabără și liderii PSD-ALDE, Dragnea și Tăriceanu, în tabară adversă.

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu remarcă două acțiune care ar declanșa această adversitatea. Primul, ieșirea neașteptată a lui Klaus Iohannis care a organizat o întâlnire informală cu jurnaliștii de după care au reieșit în presă declarațiile acestuia citate foarte exact în care șeful statului critică puternic legile justiției. Al doilea eveniment, e ieșirea lui Tudose de a doua zi în care s-a opus vehement proiectului inițiat de Tăriceanu și Dragnea privind statutul Casei Regale.

"Cum se traduc cele două mesaje venite, consecutiv, dinspre Cotroceni, respectiv Palatul Victoria: sprijinul extern pentru PSD – ALDE este zero, vor exista urmări serioase după masacrul legislativ (pe de o parte), dar vor exista și urmări politice, nu veți avea candidatul cu ceva șanse (mai multe decât un pesedist, în orice caz) să preia președinția (pe de altă parte)", susține Cătălin Prisăcariu pe blogul său.

Prin urmare, anul 2018 ne pregătește evenimente interesante pe scena politică, cuțitele urmând să se ascute și taberele să treacă la atac, mai ales că este anul premergător alegerilor prezidențiale.