Biden, glume și autoironii la întâlnirea cu Iohannis: „Pe vremea când eram senator, adică acum 180 de ani, am luptat foarte mult pentru admiterea României în NATO” (VIDEO)

Biden, glume și autoironii la întâlnirea cu Iohannis: „Pe vremea când eram senator, adică acum 180 de ani, am luptat foarte mult pentru admiterea României în NATO” (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video - Forbes Breaking News / YouTube

Președintele american Joe Biden a glumit pe seama vârstei sale, în debutul întâlnirii cu Klaus Iohannis la Casa Albă. Biden are 81 de ani și nu e prima oară când râde pe această temă.

Biden, glume la întâlnirea cu Iohannis

„Ne-am amintit pentru o clipă, înainte de a intra dvs, că, pe vremea când eram senator, acum 180 de ani, am luptat foarte mult pentru admiterea României în NATO. Iar dvs ați depășit orice așteptări!

Și acum 20 de ani, când ați aderat la NATO, și în fiecare an de atunci, națiunile noastre au devenit doar mai apropiate”, a spus Joe Biden.
Gluma președintelui american l-a făcut pe Iohannis să râdă, după cum se vede în imagini:

Biden a lăudat România

De asemenea, de data aceasta pe un ton serios, Joe Biden a lăudat România pentru contribuția la NATO și pentru ajutorul dat Ucrainei în fața invaziei rusești.

La rândul său, Iohannis a promis că România va continua să sprijine Ucraina și a insistat pe utilitatea trupelor americane pe teritoriul țării noastre.

La final, în cadrul unei conferințe, întrebat dacă Joe Biden îi susține candidatura la șefia NATO, Klaus Iohannis a răspuns: „Am decis să continuăm dialogul. Aceste discuții nu se fac publice și nu o să mă apuc eu să spun ce a spus președintele Biden, eu vă spun ce am spus eu acolo, dar discuția nu a fost una lungă, a fost una relativ scurtă și, dacă m-ați întrebat dacă există riscul să nu existe consens (până la summitul NATO din iulie), da, există riscul și tocmai de aceea cred că este foarte bine să existe două candidaturi, să existe doi candidați care, în general, sunt considerați acceptabili amândoi, pentru că o organizație puternică are nevoie și de competiții puternice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:19 - Angajații unei clinici de pediatrie din Cluj au rămas fără bani și acte de identitate „într-o clipă”, în urma unui jaf
12:07 - Gabriel Zetea: PSD nu face strategii cu cine să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale / Dacă guvernarea nu merge bine, nici votul către Marcel Ciolacu nu va fi unul bun (VIDEO)
11:55 - O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar de un milion de euro ca opritor de ușă
11:48 - Florin Barbu, despre limitarea adaosului comercial la alimentele românești: Ordonanța este finalizată și vom intra iarăși într-un dialog cu toți factorii implicați. Trebuie să reglăm această practică comercială neloială (VIDEO)
11:28 - O româncă ucisă în atacul de la liceul din Winder, SUA. Era profesoară de matematică
11:26 - Record de temperaturi în Suedia, la începutul toamnei. Valul de căldură i-a adus țării nordice peste 30 de grade în septembrie
11:09 - Florin Barbu anunță un ordin pentru a combate pesta în zonele Timișoara și Constanța-Tulcea: Dacă avem răbdare 30 de zile și nu mai facem mișcare de animale între ferme, boala poate fi eradicată urgent (VIDEO)
11:05 - Tragedie în Olt. Un octogenar fără permis, care a condus un moped, decedat într-un accident rutier
11:02 - Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit. Sportiva în vârstă de 33 de ani fusese stropită cu benzină și incendiată de fostul iubit
10:54 - Focuri de armă lângă Consulatul israelian din Munchen și Centrul de documentare a ororilor naziste. Operațiune majoră a poliției germane în desfășurare (VIDEO)