Berca: Guvernul nu intervine unde autoritățile locale nu și-au făcut treaba, ci în situații de urgență. Nu facem imagine pe seama oamenilor

Publicat: 12 02. 2012, 14:20

Ministrul de Interne Gabriel Berca a declarat, duminică, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că Guvernul nu intervine acolo unde autoritățile locale nu și-au făcut treaba, ci în situații de urgență.

Atât Ministerul Transporturilor, cât și Ministerul Apărării, cât și MAI intervin acolo unde este necesar și oamenii cu adevărat sunt în dificultate, nu intervin acolo unde autoritățile locale nu și-au făcut treaba. Guvernul nu deszăpezește, Guvernul intervine în situații de urgență prin ministerele sale”, a declarat Gabriel Berca.

Ministrul Gabriel Berca a declarat că autoritățile locale nu trebuie să își facă „imagine pe seama oamenilor” și să profite de situația de criză pentru a câștiga popularitate.

Haideți să nu ne mai văicărim și să intervenim. Nu facem imagine pe seama oamenilor, știu că există o tentație în sensul ăsta și am văzut-o la TV în ultimele 24 de ore în special”, a declarat Berca.

Acesta a adresat un mesaj preşedinţilor de consilii judeţene să nu-şi facă campanie la televizor.

„Să nu văd preşedinţi de consilii judeţene la TV. Nu este timp de aşa ceva. Nu vă faceţi campanie, nu avem timp de aşa ceva„, a mai fost mesajul ministrului.

Acesta a subliniat că prefecţii, primarul, preşedinţii de consilii judeţene să citească legislaţia, să ştie fiecare ce are de făcut.

Vă rog să intraţi în acţiune. Nu se pune problema să nu intervenim unde e cazul, dar în primul rând să interveniţi dumneavoastră. Acţiunea e în stradă, în sate izolate„, a mai spus Berca.

Totodată, ministrul le-a transmis prefecților că alimentarea cu energie electrică trebuie să reprezinte o prioritate.

De asemenea, urgență e asigurarea cu energie electrică, care s-a îmbunătățit în ultima perioadă, să vedem cum vor evolua lucrurile, dar să o aveți în vedere”, a declarat ministrul.

Totodată, ministrul le-a transmis primarilor din orașele mari să nu mai solicite intervenția Guvernului pentru deszăpezire, în condițiile în care au bugete destul de mari.

„Nu mai veniți primari de mari orașe cu solicitări către noi pentru deszăpezirea în interiorul orașelor. Aveți bugete poate de două-trei ori mai mari decât bugetele unor președinți de consilii județene. Ca să nu mai spun că ne mai cereți și alimente deși DE85 nu a fost închis, este deschis și se poate aproviziona. Încetați cu aceste practici”, a declarat ministrul.

Nu discutăm despre apocalipsă, ci intrăm într-o perioadă de cod portocaliu”, a mai spus Berca în videoconferinţa cu prefecţii.

Ministerul Gabriel Berca a susținut, duminică, la ora 14.00, la sediul MAI, o videoconferinţă cu prefecţii din 31 de judeţe, pe tema ninsorilor abundente anunţate în următoarele zile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu valabil până pe 13. 02. 2012 ora 12.00, conform căreia vor fi ninsori abundente iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 55km/h.

Gabriel Berca: Nu facem imagine pe seama oamenilor

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15811').select();" id="embed_text_15811" />