BEJ Mehedinți a admis sesizarea PNL de interzicere a folosirii denumirii USL

Publicat: 09 05. 2014, 18:40
Foto: botosaninecenzurat.ro

Biroul Electoral Județean Mehedinți a admis plângerea depusă a filiala PNL privind utilizarea nelegală de către Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a semnului electoral şi denumirii alianţei Uniunea Social Liberală sub forma acronimului USL, relatează Mediafax.

PNL Mehedinți a cerut, prin plângerea depusă marți, 6 mai, dispunerea măsurilor necesare pentru sancţionarea acestor abateri, în special prin înlăturarea materialelor ce conţin trimiteri explicite la USL şi interzicerea utilizării pe viitor a însemnelor USL de către Alianța electorală PSD-UNPR-PC.

Prin decizia BEJ Mehedinți s-a dispus îndepărtarea din locurile de afișaj a acelor afișe electorale, care conțin semne electorale și grafisme, ce se referă la USL, precizează PNL.

Vicepreşedintele PSD Mehedinţi Aladin Georgescu a declarat că organizaţia va respecta decizia Biroului Electoral Judeţean.

„Cunosc decizia Biroului Electoral Judeţean, este o decizie pe care trebuie să o respectăm, nu avem alternativă. Din ce ştiu eu nu avem asemenea afişe în judeţul Mehedinţi, dar dacă există, la momentul la care va deveni executorie, hotărârea BEJ o vom respecta”, a declarat Aladin Georgescu pentru sursa citată.

Georgescu a precizat că afişele electorale din Mehedinţi nu conţin acronimul USL, ci doar însemnele PSD-PC-UNPR.

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului „USL” în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, a anunţat, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu.