BEC, precizări pentru alegătorii din străinătate: Peste 9.000 de cetățeni s-au înscris pentru a vota prin corespondență

Publicat: 13 10. 2024, 22:17
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BEC a dat duminică o decizie privind aplicarea unitară a prevederilor art. 8 alin. (3)-(5) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la înscrierea alegătorilor în listele electorale permanente din străinătate și listele electorale pentru votul prin corespondență.

„La alegerile pentru președintele României din anul 2024, dacă (…) se constată că același alegător are aprobate atât cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător prin corespondență, cât și cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectivul alegător va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondență”, precizează BEC.

Perioada în care alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate puteau să se înscrie pentru a vota prin corespondență la alegerile prezidențiale s-a încheiat pe 10 octombrie.

Astfel, potrivit site-ului AEP, de la 1 aprilie până pe 10 octombrie, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondență 6.916 cetățeni. Pentru a vota la o secție la prezidențiale s-au înregistrat 6.751 de cereri.