Băsescu: Scutul făcut de parlamentari în jurul lui Șova este o nouă ”marțe neagră” și este semnalul definitiv al războiului deschis de clasa politică împotriva justiției (VIDEO)

Publicat: 03 06. 2015, 17:58
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat miercuri, la ieșirea de la sediul PMP, faptul că Dan Șova a fost salvat de votul dat marți în Senat cu privire la cererea DNA de încuviințare a arestării sale.

Băsescu se declară surpins de numărul mare al absenților de la PNL, ceea ce, în opinia sa, demonstrează că a existat „o înțelegere” în Senat.

”Ce mă surprinde este numărul mare de absenți de la PNL, ceea ce arată că o înțelegere a existat. 11 absenți este prea mult pentru un vot important. (…) Eu judec relația Parlament-justiție, nu Parlament cu parlamentarii”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte susține că scutul făcut de senatori în jurul lui Dan Șova reprezintă o nouă ”marțe neagră”.

”Dacă PNL venea cu 8 oameni în plus era 72 la 74, ceea ce îl lăsa pe domnul Șova să meargă în fața justiției. Scutul făcut de parlamentari în jurul lui Șova este o noua ”marțe neagră” și este semnalul definitiv al războiului deschis de clasa politica împotriva justiției. Și eu am unele nemulțumiri (…), dar de aici până la a trece la demolarea justiție este o cale lungă. Justiția se află într-un moment de cumpănă, în care majoritatea politicienilor vor să o aducă sub un control, într-o înțelegere între PNL și PSD. Justiția a făcut progrese enorme din 2004 până în 2014, iar problemele pe care le are trebuie duse mai departe până la diminuarea lor”, a mai spus Traian Băsescu.

Referitor la reacția lui Klaus Iohannis în acest caz, fostul șef al statului a declarat că președintele ar trebui să profite de popularitatea pe care o are pentru a adresa mai multe mesaje cetățenilor.

”După mine, un președinte trebuie să profite de popularitatea pe care o are pentru a da mesaje directe în spațiul public. Modalitatea aleasă de domnul Iohannis nu este problema mea.  Românii trebuie să știe care este opinia președintelui”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu: Scutul în jurul lui Șova este o nouă ”marțe neagră”