Băsescu: Mișcarea Populară nu va lua traseiști. MP este o construcție pentru viitor, o alternativă la PNL și PSD formată din oameni noi (VIDEO)

Băsescu: Mișcarea Populară nu va lua traseiști. MP este o construcție pentru viitor, o alternativă la PNL și PSD formată din oameni noi (VIDEO)

Obiectivul Mișcării Populare, dincolo de dezavantajele pe care le are ca partid nou, este de a obține 10-12% la alegerile locale, a susținut liderul formațiunii, Traian Băsescu. Acesta a mai precizat că MP este un partid de viitor, format în proporție de 85% din oameni nou veniți în politică.

Liderul Mișcării Populare a detaliat dezavantajele pe care le are formațiunea pe care o conduce, dat fiind că este un partid nou.

S-a făcut o analiză a stadiului pregătirii listelor de candidați pentru primării, consilii locale și județene. Analiza va fi definitivată pe 16, când vom avea Consiliul Național la Parlament. Avem candidații pentru toate municipiile capitale de județ, dar și pentru cele care nu sunt capitale de județ.

Obiectivul rămâne 10-12% vot la consilii, ca vot politic. Sigur, vrem și câteva  primării, dar vom vedea… Obiectivul de urmărit este cel politic, adică votul politic care să ne permită atingerea obiectivului la legislative de 15-20%.

Dezavantajul este faptul că domnul Iohannis a promulgat legea alegerilor locale dintr-un singur tur, o eroare din mandatul meu pe care a avut ocazia s-o corecteze și nu a făcut-o. E un dezavantaj pentru un partid ca Mișcarea Populară.

Un alt dezavantaj e acea obligație de a avea liste de susținători pentru candidați. Dezavantajul nu e atât la orașe și municipii, ci mai ales în comune. Acolo oamenii se cunosc ei între ei mereu în mediul rural sunt mai secretoși cu opțiunile lor și mă îndoiesc că partidele mici vor obține cu ușurință cele 1% din semnături.

Noi considerăm că aici de fapt s-a vrut o compensare: în timp ce s-a adoptat legea prin care trei oameni pot să se înscrie ca partid, s-au introdus piedici aici pentru că un partid nou creat are mari dificultăți să obțină aceste liste de semnaturi. Toți vor opta probabil pentru partidele mari, PNL sau PSD. Deci tot pentru USL vor opta pentru a nu-și crea probleme pentru că șansele mai mari de câștig sunt ale USL-ului”, a declarat Băsescu.

Băsescu: MP este o construcție pentru viitor

#DIRECT_ONE_cux1o2#

Acesta a negat că ar lua în calcul preluarea formațiunii politice conduse de Gabriel Oprea. Mai mult, el a insistat că Mișcarea Populară va rămâne cu partid format în majoritate din oameni nou veniți în politică: ”Am văzut un zvon controlat cum o să preiau eu UNPR. Nu există asemenea discuții și nu avem nicio legătură cu această dezinformare vehiculată în media. Se încearcă a se acredita ideea că MP ia traseiști. Nu avem această politică și ne menținem cu emblema de partid nou, chiar dacă eu sunt vechi. Structura se menține de 85% oameni noi. Nu avem preluări de la alte partide”.

Această construcție nu e ca să ducă pe cineva la putere. Mișcarea Populară e o construcție pentru viitor. Sigur, nu ne avantajează că sunt alegeri în 2016, dar trebuie să le trecem cu obiective rezonabile. Obiectivul este să construim un partid de 35-40 de procente credibil, o alternativă la PSD și PNL ori USL, cum vreți să-i spunem.

Nu avem obiectivul să negociem cum să dăm câțiva miniștri. Alegerile ne vor da posibilitatea să așezăm postamentul construcției politice pentru anul 2020, când va fi nevoie de un partid care nu a trecut prin tranziție. Nu discutăm cu nimeni o politică de alianțe”, a insistat liderul Mișcării Populare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei